Dit zijn de talentprogramma’s op het Media Park

Nieuws

13 juni 2023
Nieuws & Events

Dit zijn de talentprogramma’s op het Media Park

Voor bedrijven en organisaties op het Media Park is het werven en ontwikkelen van talent cruciaal. Dat is nodig om een goede concurrentiepositie te behouden, maar ook om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De aanwezigheid van opleidingen als het MBO College Hilversum, Media College Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam helpen de verbinding te maken tussen talent en bedrijven.

Maar wist je dat veel organisaties op het Media Park ook een eigen talentprogramma of ontwikkeltraject hebben? Zo hebben veel organisaties eigen traineeships en bestaan er voor de studenten en media-professionals diverse talentontwikkelingstrajecten. BNNVARA heeft haar eigen Academy en NPO een campus. Ben jij benieuwd naar alle talentprogramma’s op het Media Park? Lees dan snel verder.

NPO Campus

NPO Campus is dé radio-opleiding van de Nederlandse Publieke Omroep. De NPO Campus scout, traint en begeleidt de radiotalenten voor de radiostations van de publieke omroep zoals 3FM, NPO Radio 2, Radio 4 en FunX. Bij NPO Campus krijgt talent de kans zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem op een van de radiostations van de publieke omroep. Daarnaast leidt NPO Campus producers op voor de publieke radiostations. Lees hier het interview met Floris Molenaar en Andres Odijk over de NPO Campus.

XR Lab

In de Metaverse Werkplaats worden nieuwe immersieve toepassingen ontwikkeld, die toegepast kunnen worden in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en uiteraard de media. Het is een creatieve broedplaats waar studenten, samen met docenten en medewerkers van mediaorganisaties, experimenteren met nieuwe technologieën. Zes vakscholen hebben besloten de handen ineen te slaan en samen het talent van de toekomst te gaan opleiden. Lees hier het interview met Richard Ram en Yael Vermeer over XR Lab.

Make IT Work

Make IT Work is een samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en is het omscholingsprogramma waarmee kandidaten zonder specifieke IT-achtergrond de kans krijgen zich om te scholen naar IT-functies. Het talentprogramma richt zich op mensen met of zonder werk en in het bezit van een bachelor diploma. Het programma is een praktijkgericht programma van 11 maanden voor veelgevraagde IT- functies. Lees hier het interview met Hilde Lijzenga en Sascha Wernars over Make IT Work.

BNNVARA Academy

Bij BNNVARA zijn ze altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben ze de BNNVARA Academy, een talentprogramma opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals. Het traject van BNNVARA Academy duurt een half jaar. In dat half jaar draag je niet alleen bij aan jouw afdeling, maar zijn er ook veel verschillende masterclasses te volgen. Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Lees hier het interview met Raïsha Zeegelaar over de BNNVARA Academy.

MOOS Productiehuis

Binnen MOOS zijn ze gericht op het ontwikkelen van media talent voor de toekomst en het maken van de meest gave producties en designs. Een plek waar studenten zich zowel inhoudelijk als op persoonlijk kunnen ontwikkelen en waar partner organisaties graag hun kennis komen delen. Het team van MOOS bestaat uit een groep gepassioneerde AV en productie studenten. Die met veel plezier, doorzettingsvermogen en ambitie samenwerken aan verschillende mediaproducties en design ontwerpen. Lees hier het interview met Emily van der Beek over MOOS Productiehuis.

VPRO Dorst

VPRO Dorst is de plek voor talentontwikkeling binnen de VPRO. Ze helpen beginnende makers om de volgende stap in hun makerschap te zetten door hen uit te dagen, handvatten te bieden en te begeleiden. Samen met de makers gaat VPRO Dorst op zoek naar de verhalen die nu nog te weinig verteld worden en experimenteren ze met vertelvormen.

Art Dept.

Om jong filmtalent een kans te geven om ervaring op te doen is er Art Dept; het kunst- en cultuurprogramma op NPO2 extra. Een serie korte documentaires over talentvolle kunstenaars, gemaakt door talentvolle filmers. Dit is een samenwerking tussen NTR en Docwerk. 

Naast bedrijven zijn er ook diverse opleidingen met als homebase de Media Campus. Hier vind je een overzicht van alle scholen en opleidingen die er momenteel op het Media Park zitten en tevens meer informatie over talentontwikkeling op het Media Park: https://www.mediapark.nl/talentontwikkeling/

Staat een bepaald talenprogramma of traineeship van jouw bedrijf er niet tussen? Stuur dan even een mail naar campus@mediapark.nl, dan voegen wij deze toe op onze website.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws