Meld je nu aan voor Art Dept.: Werkervaringsplekken voor jonge filmmakers

Nieuws

14 juni 2023
Nieuws & Events

Meld je nu aan voor Art Dept.: Werkervaringsplekken voor jonge filmmakers

Om jong filmtalent een kans te geven ervaring op te doen is er Art Dept.: het kunst- en cultuurprogramma op NPO2 extra. Een serie korte documentaires over talentvolle kunstenaars, gemaakt door talentvolle filmers. 

Wat is Art Dept.? 

Art Dept. is een samenwerking tussen NTR en Docwerk. Het programma wordt gemaakt door Docwerk, een broedplaats voor audiovisueel talent. Binnen Docwerk werk je vijf maanden aan content voor Art Dept., samen met NTR, NPO2 extra en Van Osch Films. Je wordt gecoacht als maker, krijgt workshops van gerenommeerde experts en ondersteuning bij het schrijven van je eigen filmplan (om door te stromen naar bijv. Teledoc Campus). Zo leer je de wegen binnen de omroep, Hilversum en het werkveld! Je gaat met elkaar op pad om te researchen, draaien en monteren. Je films worden uitgezonden op NPO2 extra en zijn te zien op NPO Start. 

Hoe gaat dit talentprogramma in zijn werk?

Na de selectieprocedure in juli is in oktober de kick-off van fase 1, waar acht makers workshops volgen in deeltijd-traject en gelijktijdig werken aan ieder één eigen item voor publicatie. Vanaf februari volgt fase 2, waarin vier makers uit de eerste groep in een intensiever traject elk drie items opleveren.

Vergoeding

Docwerk is gevestigd in de Willem Twee-Fabriek in Den Bosch. Je krijgt in fase 1 een vergoeding van bruto €900,- inclusief werkgeverslasten voor de hele periode (okt – dec, 1 tot max. 2 dagen per week) en in fase 2 bruto €900,- per maand (feb – mei o.b.v. 32 uur per week, incl. werkgeverslasten) plus reiskosten. 

Meld je aan!

Wil jij jouw talent aanscherpen en laten zien? Solliciteer dan nu op één van de werkervaringsplekken bij Art Dept.. Reserveer 4 juli alvast in je agenda. Die dag nodigen ze een aantal sollicitanten uit in Hilversum om te vertellen waarom jij bij Art Dept je talent wil aanscherpen.

Stuur je motivatie van maximaal 1 A4, een CV en links naar je eerdere werk, uiterlijk 27 juni a.s. naar sander.nieuwenhuijsen@ntr.nl en Frank@vanoschfilms.nl o.v.v. ‘Art Dept. sollicitatie’. Heb je nog vragen dan kun je uiteraard ook vooraf aan je aanmelding contact opnemen.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws