TALENTONTWIKKELING

Ontwikkelen talent cruciaal

Voor bedrijven en organisaties op het Media Park is het werven en ontwikkelen van talent cruciaal. Dat is nodig om een goede concurrentiepositie te behouden, maar ook om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De aanwezigheid van opleidingen als het MBO College Hilversum, Media College Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam helpen de verbinding te maken tussen talent en bedrijven. Die scholen vinden het belangrijk om het mediaonderwijs zo dicht mogelijk bij te praktijk te brengen. Vanuit onder meer Media Perspectives zijn er samenwerkingen met vele andere onderwijs- en kennisinstellingen. Het Media Park heeft de ambitie om de aanwezigheid van kennisinstellingen verder uit te breiden.

OPLEIDINGEN

Op de Media Talent & Innovation Campus

Naast bedrijven zijn er ook diverse opleidingen met als homebase de Media Campus. Hier vind je een overzicht van alle scholen en opleidingen die er momenteel op het Media Park te volgen zijn.

TALENTPROGRAMMA'S

Media Park

Wist je dat veel organisaties op het Media Park een eigen talentprogramma of ontwikkeltraject hebben? Om je hiervan op de hoogte te brengen, hebben we deze talenprogramma’s uitgelicht in de volgende slider.

Zo hebben veel organisaties eigen traineeships en bestaan er voor de student/ professional veel opties voor talentontwikkeling-trajecten. Je leer hier meer over VPRO Dorst, NPO Campus, de BNNVARA Academy, XR Lab, Moos Productiehuis en Art Dept.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor talenten op het Media Park? Swipe dan snel verder.

TALENTPROGRAMMA'S

NPO Campus

NPO Campus is dé radio-opleiding van de Nederlandse Publieke Omroep. De NPO Campus scout, traint en begeleidt de radiotalenten voor de radiostations van de publieke omroep zoals 3FM, NPO Radio 2, Radio 4 en FunX. Bij NPO Campus krijgt talent de kans zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem op een van de radiostations van de publieke omroep. Daarnaast leidt NPO Campus producers op voor de publieke radiostations.

LEES MEER

TALENTPROGRAMMA'S

VPRO Dorst

VPRO Dorst is de plek voor talentontwikkeling binnen de VPRO. Ze helpen beginnende makers om de volgende stap in hun makerschap te zetten door hen uit te dagen, handvatten te bieden en te begeleiden. Samen met de makers gaat VPRO Dorst op zoek naar de verhalen die nu nog te weinig verteld worden en experimenteren ze met vertelvormen. Daarbij is er een Instagram-kanaal, @vprodorst, dat regelmatig wordt overgenomen door allerlei verschillende talenten. Ook delen ze op dit kanaal maaktips en hun eigen producties.

LEES MEER

TALENTPROGRAMMA'S

BNNVARA Academy

Bij BNNVARA zijn ze altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom hebben ze de BNNVARA Academy, een opleidingstraject speciaal voor de grootste mediatalenten die het verschil willen maken. In een halfjaar tijd worden jonge talenten klaargestoomd tot mediaprofessionals. Het traject van BNNVARA Academy duurt een half jaar. In dat half jaar draag je niet alleen bij aan jouw afdeling, maar zijn er ook veel verschillende masterclasses te volgen. Bij dit leerwerktraject ligt de nadruk op praktijk, want je leert het snelst en het meest door het te doen. Je zal een keer op je bek gaan, maar dit hebben we allemaal gehad dus helpen ze je opstaan en weer door te gaan.

LEES MEER

TALENTPROGRAMMA'S

XR Lab

XR-lab stelt het beroepsonderwijs in staat om sneller en beter in te spelen op de snel veranderende AV/ICT-arbeidsmarkt. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van innovatieve vormen van (hybride) onderwijs. Hierin is nauwe samenwerking met bedrijven erg belangrijk. Met de expertise van deze bedrijven kan er in contextrijke leeromgevingen onderwezen worden. Op deze manier wordt er proactief ingespeeld op de technologische- en digitale veranderingen in de markt. 

LEES MEER

TALENTPROGRAMMA'S

MOOS Productiehuis

Binnen MOOS zijn ze gericht op het ontwikkelen van media talent voor de toekomst en het maken van de meest gave producties en designs. Een plek waar studenten zich zowel inhoudelijk als op persoonlijk kunnen ontwikkelen en waar partner organisaties graag hun kennis komen delen. Het team van MOOS bestaat uit een groep gepassioneerde AV en productie studenten. Die met veel plezier, doorzettingsvermogen en ambitie samenwerken aan verschillende mediaproducties en design ontwerpen.

LEES MEER

TALENTPROGRAMMA'S

Art Dept.

Om jong filmtalent een kans te geven ervaring op te doen is er Art Dept.: het kunst- en cultuurprogramma op NPO2 extra. Een serie korte documentaires over talentvolle kunstenaars, gemaakt door talentvolle filmers. Je wordt gecoacht als maker, krijgt workshops van gerenommeerde experts en ondersteuning bij het schrijven van je eigen filmplan (om door te stromen naar bijv. Teledoc Campus). Zo leer je de wegen binnen de omroep, Hilversum en het werkveld!

Media Park
NPO Campus
VPRO Dorst
BNNVARA Academy
XR Lab
MOOS Productiehuis
Art Dept.

THINGS TO DO

Dit is er allemaal te doen op de Media Campus

Er wordt veel georganiseerd door bedrijven op het Media Park, van kennissessies, interessante workshops tot symposia. Bekijk hier onze agenda om te zien wat er de komende periode allemaal op het programma staat rondom talentontwikkeling.

NIEUWS

Het laatste nieuws over talentontwikkeling en young professionals op het Media Park