TALENTONTWIKKELING

Ontwikkelen talent cruciaal

Voor bedrijven en organisaties op het Media Park is het werven en ontwikkelen van talent cruciaal. Dat is nodig om een goede concurrentiepositie te behouden, maar ook om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De aanwezigheid van opleidingen als het MBO College Hilversum, Media College Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam helpen de verbinding te maken tussen talent en bedrijven. Die scholen vinden het belangrijk om het mediaonderwijs zo dicht mogelijk bij te praktijk te brengen. Vanuit onder meer Media Perspectives zijn er samenwerkingen met vele andere onderwijs- en kennisinstellingen. Het Media Park heeft de ambitie om de aanwezigheid van kennisinstellingen verder uit te breiden.

OPLEIDINGEN

Op de Media Talent & Innovation Campus

Naast bedrijven zijn er ook diverse opleidingen met als homebase de Media Campus. Hier vind je een overzicht van alle scholen en opleidingen die er momenteel op het Media Park te volgen zijn.

IN THE SPOTLIGHT

XR lab

De aansluiting van het mediaonderwijs op het werkveld verbeteren; dat staat centraal in XR lab. Een initiatief van MBO College Hilversum, Mediacollege Amsterdam en Media Perspectives. In het leerbedrijf experimenteren studenten en docenten met state-of-the-art technologie voor echte cases van bedrijven.

XR-lab stelt het beroepsonderwijs in staat om sneller en beter in te spelen op de snel veranderende AV/ICT-arbeidsmarkt. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van innovatieve vormen van (hybride) onderwijs. 

LEES MEER

CREATIEVE BROEDPLAATS

Metaverse Werkplaats

Samen met zes creatieve mbo-vakscholen is Media Perspectives de Metaverse Werkplaats gestart. De werkplaats komt op het Media Park en wordt dé plek waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven opgeleid worden voor de volgende evolutie van het internet: web3 en de metaverse.

In de Metaverse Werkplaats worden nieuwe immersieve toepassingen ontwikkeld, die toegepast kunnen worden in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en uiteraard de media. Het is een creatieve broedplaats waar studenten, samen met docenten en medewerkers van mediaorganisaties, gaan experimenteren met nieuwe technologieën.

LEES MEER
XR lab
Metaverse Werkplaats

THINGS TO DO

Dit is er allemaal te doen op de Media Campus

Er wordt veel georganiseerd door bedrijven op het Media Park, van kennissessies, interessante workshops tot symposia. Bekijk hier onze agenda om te zien wat er de komende periode allemaal op het programma staat rondom talentontwikkeling.

NIEUWS

Het laatste nieuws over talentontwikkeling en young professionals op het Media Park