XR lab, een innovatieve onderwijsvorm op de Media Campus

Nieuws

1 juni 2022
Innovation

XR lab, een innovatieve onderwijsvorm op de Media Campus

De aansluiting van het mediaonderwijs op het werkveld verbeteren; dat staat centraal in XR lab. Een initiatief van MBO College Hilversum, Mediacollege Amsterdam en Media Perspectives. In het leerbedrijf experimenteren studenten en docenten met state-of-the-art technologie voor echte cases van bedrijven.

XR-lab stelt het beroepsonderwijs in staat om sneller en beter in te spelen op de snel veranderende AV/ICT-arbeidsmarkt. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van innovatieve vormen van (hybride) onderwijs. Hierin is nauwe samenwerking met bedrijven erg belangrijk. Met de expertise van deze bedrijven kan er in contextrijke leeromgevingen onderwezen worden. Op deze manier wordt er proactief ingespeeld op de technologische- en digitale veranderingen in de markt. 

Daarnaast heeft XR-lab een sterke focus op een breed netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. Het is van belang om de partijen die (pro)actief bezig met het laten landen van crossmedia ontwikkeling te verbinden.

Bekijk hier een aantal projecten van studenten: Project Der Wanderer (Cinekid Festival) en Project VRzocht (AVROTROS) 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws