INNOVATIE

Op de Media Campus

Ook op het gebied van innovatie staat het Media Park niet stil. Hilversum is al vele jaren een voortrekker als het gaat om broadcast- en videotechnologie. Denk aan een megaproductie als het Eurovisie Songfestival in 2021 die over de hele wereld grote indruk maakte. Maar ook op het gebied van videodistributie is het Media Park toonaangevend. Daarnaast wordt door bedrijven hard gewerkt aan nieuwe manieren om het publiek te informeren, vermaken en inspireren. Contentmakers, technici en opleidingsinstituten werken hierin nauw samen.

INNOVATIEVE INITIATIEVEN

Op de Media Campus wordt hard gewerkt aan diverse innovatieve projecten door bedrijven, opleidingsinstituten en professionals. Een aantal projecten en initiatieven uitgelicht

XR Lab

Een innovatieve onderwijsvorm op de Media Campus

XR Lab

Lees meer
De Metaverse Werkplaats

Experimenteren met nieuwe technologieën

De Metaverse Werkplaats

Lees meer
Media Innovatie Hub

Nieuwe toepassingen rond media en immersive content

Media Innovatie Hub

Lees meer

IN THE SPOTLIGHT

Annotatiepilot om ontwikkeling van AI in de mediasector te stimuleren

In maart 2021 ging een proefproject van start van Media Perspectives, RTL, NPO en Beeld en Geluid om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de media te stimuleren. Later sloten ook het video-AI-bedrijf Media Distillery en OptOut Advertising zich aan. Werkzoekenden labelen in deze annotatiepilot videomateriaal en geschreven artikelen zodat die content geschikt is voor het trainen van AI-modellen. Die trainingssets zijn cruciaal bij de ontwikkeling van AI en machine learning. Ze vormen de ruggengraat van deze technologie. Want hoe geavanceerd ook, AI kan niet zonder de menselijke maat.

LEES MEER

IN THE SPOTLIGHT

De Metaverse Werkplaats

amen met zes creatieve mbo-vakscholen is Media Perspectives de Metaverse Werkplaats gestart. De werkplaats komt op het Media Park en wordt dé plek waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven opgeleid worden voor de volgende evolutie van het internet: web3 en de metaverse.

In de Metaverse Werkplaats worden nieuwe immersieve toepassingen ontwikkeld, die toegepast kunnen worden in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en uiteraard de media. Het is een creatieve broedplaats waar studenten, samen met docenten en medewerkers van mediaorganisaties, gaan experimenteren met nieuwe technologieën.

LEES MEER
Annotatiepilot om ontwikkeling van AI in de mediasector te stimuleren
De Metaverse Werkplaats

NIEUWS

Het laatste nieuws over innovatie op het Media Park