MBO College Hilversum

MBO College Hilversum

Opleidingskenmerken
  • Bij: MBO College Hilversum
  • Vanaf: September 2022
  • Duur: In overleg
  • Voor: 36 uur per week
  • Soort opleiding: Divers
  • Opleidingsniveau: MBO

MBO College Hilversum is de ontdekkingsgerichte opleider. Het college waar studenten de ruimte en ondersteuning krijgen om te ontdekken wie ze zijn, waar hun kracht ligt en welk beroep het beste bij hun past.

Wij zijn persoonlijk, avontuurlijk, toekomstgericht, daadkrachtig, verbindend en ambitieus.

Wij willen onze studenten toekomstbestendig opleiden. Wij geloven in de kracht van persoonlijke en brede professionele vorming, omdat dit onze studenten het beste voorbereidt op de toekomstige maatschappij. Dit betekent dat onze studenten aan het eind van hun opleiding niet alleen over innovatieve- en beroepsgerichte kennis en vaardigheden beschikken, maar ook over zogenaamde life skills: denkvaardigheden, informatievaardigheden, sociale vaardigheden en zelfsturend vermogen. Daarmee zijn ze voorbereid om richting te geven aan hun eigen toekomst op het snijvlak van maatschappij, arbeidsmarkt en vervolgonderwijs.

Samenwerken met bedrijfsleven

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit op de praktijk. De actuele beroepspraktijk (in de regio) is de basis van onze opleidingen. Zeker in tijden waarin de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, is het belangrijk dat we ons kunnen aanpassen en inspelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt. Dus dat ons onderwijs levensecht is: binnen al het onderwijs zijn ervaringen uit de praktijk leidend. Studenten doen belangrijke ervaringen op terwijl ze werken aan praktijktaken of praktijkvraagstukken. Daarbij gaat het niet alleen over het leren van het vak, maar ook over hun eigen ontwikkeling en de manier waarop ze leren.

Daarom investeren we in leeromgevingen, zoals op het Media Park, waarin we de verbinding tussen school en de beroepspraktijk, of toekomstige hbo context, zo concreet en levensecht als mogelijk maken. Dit doen we door verschillende vormen van hybride onderwijs, van volledig of gedeeltelijke hybride leeromgevingen, tot uitdagende stages en levensechte projecten. Hiervoor werken we nauw samen met onze partners.

Ook ontwikkelen we samen met diverse hogescholen een concreet perspectief voor de potentiƫle doorgroeimogelijkheden van onze studenten.

Opleidingen die op het Media Park zitten zijn onder andere Media, Horeca en de Beroepshavo.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

MBO College Hilversum

mbocollegehilversum@rocva.nl

www.mbocollegehilversum.nl

035-689 20 00

Meer informatie