Nieuwe innovatieve advertentiemogelijkheden bij Videoland

Nieuws

25 juni 2024
Business

Nieuwe innovatieve advertentiemogelijkheden bij Videoland

Videoland blijft innoveren in de Nederlandse streamingmarkt. In 2020 introduceerde Videoland als eerste een abonnement met advertenties, het SAVOD-tier (Subscription Advertising Video On Demand). Sindsdien werkt Ad Alliance aan nieuwe advertentiemogelijkheden, waarbij de consument centraal staat.

De nieuwste innovaties, Branded Strip en Eye Catcher, worden door Team Early bij Ad Alliance aangeboden. Carla der Kinderen, Director Marketing, Intelligence & Operations bij Ad Alliance, legt uit: “We testen en introduceren nieuwe producten in een vroeg stadium, waarbij marktfeedback essentieel is. Branded Strip en Eye Catcher zijn voorbeelden van de balans tussen kijkbeleving en innovatieve advertenties in een premium streaming-omgeving.”

Branded Strip
Branded Strip biedt adverteerders de kans om een hele strip op de homepagina van Videoland te claimen, met unieke advertentiemogelijkheden in de stijl van de adverteerder. Albert Heijn, Nivea, en Magnum zijn enkele van de eerste adverteerders die deze mogelijkheid hebben benut.

Eye Catcher
Eye Catcher, een doorontwikkeling van de Pauze Ad, stelt adverteerders in staat om producten uit het programma in de etalage te zetten wanneer de kijker pauzeert. Een QR-code leidt de kijker naar de website van de adverteerder voor meer informatie. Een recent voorbeeld is de samenwerking tussen Eijerkamp en Kopen Zonder Kijken.

Met deze innovaties blijft Videoland vooroplopen in het bieden van vernieuwende advertentiemogelijkheden.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws