“Door het contact met andere omroepen word je uit je eigen bubbel getrokken”

Nieuws

24 november 2022
Media campus

“Door het contact met andere omroepen word je uit je eigen bubbel getrokken”

Eline Krak (31 jaar) werkt bij de omroep NTR, waar ze content specialist is binnen Team Integrale Programmering. Vanuit dat team helpen ze redacties binnen de NTR met voornamelijk social media. Dat kan voor het programma ‘Klokhuis’ zijn, maar ook voor ‘Nieuwsuur’. “We zetten strategieën uit, adviseren de redacties, maken evaluaties en produceren en redigeren content.”

 

Hoe ben je in de mediabranche terecht gekomen?

 

“Ik heb Journalistiek gestudeerd in Utrecht aan de School voor de Journalistiek. Mijn eerste media baantje was op redactie bij de krant De Echo, ik was toen 14 jaar. Daarna heb ik stage gelopen bij AT5 en deed ik in mijn vrije tijd verslaggeving voor NPO Radio 1. De allereerste fulltime baan was in de tijdschriftenwereld, als (online) redacteur bij onder andere Grazia en VIVA, maar later deed ik ook verslaggeving van events en voice-overs voor podcasts en reclames. En sinds dit jaar werk ik op het Media Park.”

 

Hoe vind je het om op het Media Park te werken?

 

“Het is fijn om je te omringen met mensen die dezelfde passie hebben voor media, zo blijf je geïnspireerd. Vooral binnen het team waar ik nu werk (TIP bij de NTR, red.), zit zó veel talent! Dat zorgt ervoor dat we inhoudelijk echt van elkaar leren en elkaar aanvullen. Tegelijkertijd hebben we veel contact met mensen van andere omroepen. Door het contact met mensen van andere omroepen word je uitgedaagd en uit de bubbel van je eigen omroep getrokken.”

 

Ben je benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier!

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws