“Door het contact met andere omroepen word je uitgedaagd en uit je eigen bubbel getrokken”
Interviews, Professionals

“Door het contact met andere omroepen word je uitgedaagd en uit je eigen bubbel getrokken”

Eline Krak

Content specialist NTR

Eline Krak (31 jaar) werkt bij de omroep NTR, waar ze content specialist is binnen Team Integrale Programmering. Vanuit dat team helpen ze redacties binnen de NTR met voornamelijk social media. Dat kan voor het programma ‘Klokhuis’ zijn, maar ook voor ‘Nieuwsuur’. “We zetten strategieën uit, adviseren de redacties, maken evaluaties en produceren en redigeren content.”

Hoe ben je in de mediabranche terecht gekomen?

“Ik heb Journalistiek gestudeerd in Utrecht aan de School voor de Journalistiek. Mijn eerste media baantje was op redactie bij de krant De Echo, ik was toen 14 jaar. Daarna heb ik stage gelopen bij AT5 en deed ik in mijn vrije tijd verslaggeving voor NPO Radio 1. De allereerste fulltime baan was in de tijdschriftenwereld, als (online) redacteur bij onder andere Grazia en VIVA, maar later deed ik ook verslaggeving van events en voice-overs voor podcasts en reclames. En sinds dit jaar werk ik op het Media Park.”

Hoe vind je het om op het Media Park te werken?

“Het is fijn om je te omringen met mensen die dezelfde passie hebben voor media, zo blijf je geïnspireerd. Vooral binnen het team waar ik nu werk (TIP bij de NTR, red.), zit zó veel talent! Dat zorgt ervoor dat we inhoudelijk echt van elkaar leren en elkaar aanvullen. Tegelijkertijd hebben we veel contact met mensen van andere omroepen. Door het contact met mensen van andere omroepen word je uitgedaagd en uit de bubbel van je eigen omroep getrokken.”

Wat is jouw levensmotto?

“Een beetje een classic, namelijk: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Sowieso op veel situaties in je leven toepasbaar, haha.” 

Heb je (opmerkelijke) hobby’s of interesses?

“Ik hou erg van koken en wil graag een digitaal kookboek uitbrengen. Het liefst over kaas, wat op zich niet logisch is, want ik ben lactose intolerant.”

Is er iets op carrière gebied wat je absoluut een keer zou willen doen? 

“Nog zoveel! Ik zou wel weer wat meer presentatieklussen willen doen, of een podcast willen maken over eten (misschien ook wel specifiek over kaas). Of dus een kookboekje maken. Verder zijn er veel programma’s waar ik wel aan zou willen meewerken, bijvoorbeeld Reizen Waes of 3 op Reis.”

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?

“Het is nu natuurlijk te voor de hand liggend om te zeggen: ‘kaas’, dus dat doe ik niet, maar dan kies ik voor mijn guilty pleasure snack: de vegetarische kipcorn van Smullers. Verder mogen jullie me wakker maken voor een paar mooie reizen, ik wil heel graag in 2023 naar Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Waar kan je echt van genieten?

“Van borrelen met vrienden of familie. Gewoon aan een mooi gedekte keukentafel in een net iets te klein Amsterdams huis of ergens in de natuur met een goed flesje wijn erbij. Meer heb ik eigenlijk niet nodig!”

Wil jij ook uitgelicht worden in een interview op de site van het Media Park? Mail dan nu naar campus@mediapark.nl 

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn