“The Canteen is een rustpunt op het Media Park”
2 februari 2023
Interviews, Ondernemers, Professionals

“The Canteen is een rustpunt op het Media Park”

Jeroen Heesen

Hospitality Docent The Canteen

Verscholen in het groen, aan de rand van het Media Park, vind je het historische pand Villa Heideheuvel. Sinds een aantal jaar is deze mooie villa de thuisbasis van opleidingsrestaurant The Canteen. Wij spraken met Jeroen Heesen, hospitality docent en woordvoerder Hospitality Studies, over alle ontwikkelingen. “The Canteen is echt een rustpunt op het Media Park”

Studenten van de opleiding Hospitality Studies, onderdeel van het MBO College Hilversum, leren in Villa Heideheuvel de fijne kneepjes van het horeca vak en werken hier dagelijks in de keuken en in de bediening. Na de zomer wordt het restaurant The Canteen gemoderniseerd. Een vernieuwd horecaconcept en een nieuwe naam, maar met behoud van de authentieke elementen van de villa.

Groene oase

Bij binnenkomst kun je kiezen voor lunch to-go of je kan plaatsnemen aan een tafein de serre waar de studenten zorgen voor de bediening. “The Canteen is een rustpunt op het Media Park”, vertelt Jeroen tijdens ons gesprek.Vanuit de serre heb je een prachtig uitzicht op de tuin; ook wel ‘de groene oase’ genoemd. Op het grote terras onder de kastanjebomen is het in de zomer heerlijk vertoeven.

Jeroen: Oorspronkelijk had The Canteen in Villa Heideheuvel een kantinefunctie voor mediastudenten en docenten, vandaar de naam. Na verloop van tijd kregen ook andere organisaties op het Media Park door dat je bij ons terecht kan voor iets lekkers en kregen we steeds meer aanloop. Zo is The Canteen uitgegroeid tot een bruisende opleidingsplek, waar diverse doelgroepen welkom zijn en er co-creatie tot stand kan komen.”

Samensmelting opleidingsrestaurants

Jeroen: “Restaurant du Roc op het Arenapark in Hilversum, ons andere lesrestaurant, voegen we na de zomer samen met The Canteen op het Media Park tot een nieuw concept. Op 1 juni sluit Restaurant du Roc na bijna twintig jaar zijn deuren. “In het nieuwe horecaconcept nemen we alle ervaringen van de studenten op het Arenapark mee. Ook hebben we goed geluisterd naar de huidige studenten, zo willen ze bijvoorbeeld graag meer betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken. Dat is wat de huidige generatie inspireert en motiveert. Studenten krijgen straks veel meer creatieve vrijheid. Ze mogen meedenken over de invulling van het assortiment en de activiteiten die georganiseerd worden, maar ook over zaken als roosters, inkoop en PR. De focus ligt natuurlijk wel nog steeds op het leren van de skills die nodig zijn in de bediening en als kok. Daarnaast leren ze er frontofficewerkzaamheden en leidinggeven. Dit alles onder begeleiding van ervaren en enthousiaste praktijkinstructeurs en docenten.

Nieuw concept

Om actueel te blijven en te kunnen groeien, krijgt The Canteen deze zomer een totale make-over. Onder de regie van restaurantmanager Thierry van Driel is hiervoor de afgelopen maanden een businessplan gemaakt. Jeroen: “We gaan het uitgebreid aanpakken en zijn daarom vanaf eind mei, begin juni dicht voor gasten. Er komt een nieuw interieur met duurzame materialen en kleuren van nu.” Daarnaast komt er een volledige rebranding: een nieuw horecaconcept en een nieuwe naam.De plek moet transformeren naar een multifunctioneel restaurant, bistro en (koffie)bar, en een private dining met mogelijkheden tot vergaderen. Ook is de zaak exclusief te reserveren voor diverse events op maat. Uiteraard vergeten wij de huidige mediastudenten en collega’s niet en zullen wij betaalbare to-go specials blijven aanbieden. We willen zo een plek creëren voor onze vertrouwde gasten van Restaurant du Roc en iedereen die werkt op het Media Park, maar ook voor nieuwe gasten uit de omliggende wijken en de regio Gooi en Vechtstreek.

Kortom: The Canteen faciliteert meerdere doelgroepen: “Je kunt straks bij ons terecht voor een goede lunch, borrel of diner met collegas of vrienden en genieten van zowel kleine gerechten als uitgebreide menu’s, van een klassieke zeetong met een heerlijke Chablis tot moderne wereldse bistrogerechten en vegan-maaltijden. Vanuit de bar serveren wij moderne koffiespecialiteiten, heerlijke wijnen en cocktails. Met onze zaak en onze studenten hopen we zo een fijne maatschappelijk bijdrage te kunnen leveren, maar willen we ook graag samenwerken met de bedrijven op het Media Park.In oktober gaan ze weer open. “Wij kijken er ontzettend naar uit om iedereen dan te mogen ontvangen voor de grote opening!”

The Canteen is momenteel geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 uur en 16:00 uur. Let op: In het weekend en tijdens schoolvakanties is The Canteen gesloten.

Hou de website en de social-media kanalen van het Media Park in de gaten voor de laatste updates! 

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn