“Ik besloot mijn liefde voor kunst te delen via Instagram en dat werd opgepikt”
26 januari 2023
Interviews, Professionals

“Ik besloot mijn liefde voor kunst te delen via Instagram en dat werd opgepikt”

Rachel Pouwer

Content Creator en Redacteur NPO Cultuur en NPO Radio 4

Rachel Pouwer (29 jaar) werkt als Content Creator en Redacteur bij de NTR, voor NPO Cultuur en NPO Radio 4. “Ik besloot mijn liefde voor en de kracht van kunst te delen met mijn vrienden via Instagram en dat werd opgepikt door de NTR.”

 Hoe ben je in de Mediabranche terecht gekomen? 

Mijn achtergrond is totaal anders. Ik studeerde Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht en ben gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Na mijn afstuderen ging ik meteen aan de slag op de Zuidas, bij een groot advocatenkantoor. Tijdens de eerste covidlockdown miste ik kunst in mijn leven. Ik besloot de liefde voor en de kracht van kunst te delen met mijn vrienden via Instagram en vertelde mijn volgers iets over een kunstenaar, over zijn werk en waarom het mij aansprak. En dat liep een beetje uit de hand. Mijn hobby groeide uit tot een dagelijks format via Instagram Stories. Voor mij is het een manier om mijn liefde voor kunst te delen. Dat werd opgepikt door de NTR en zij vroegen mij om de kunstvlogs voor NPO Cultuur te maken. Dat bleek een hele goede match. Inmiddels werk ik ruim een jaar met veel plezier bij de NTR.” 

Wat is het meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt (mee)gewerkt? 

“Voor NPO Cultuur vlog ik op Instagram over kunstwerken op verschillende festivals. Dit jaar waren we bijvoorbeeld op Lowlands, Down the Rabbit Hole en ADE. Het is te gek om op een festival door een specifieke (kunst- en cultuur) bril te kijken en ook niet-festivalbezoekers kennis te laten maken met de kunst op het festivalterrein. Oh en ook de Klassieke Top 400 was echt een feest dit jaar! Vijf dagen lang de 400 mooiste klassieke muziekstukken draaien en werken met een team bestaande uit verschillende presentatoren en producers van verschillende omroepen. De energie was heel positief en we hebben met elkaar keihard gewerkt aan een te gekke week. Dat geeft mij heel veel energie!”  

 Is er iets op carrièregebied wat je absoluut een keer zou willen doen of aan willen meewerken? 

“Ik vlog nu een aantal jaren op Instagram. Dat zijn producties die ik veelal zelfstandig en met veel vrijheid maak. Maar bij de NTR wil ook leren om in teamverband (radio)programma’s te produceren en te presenteren.” 

Hoe vind je het om op het Media Park te werken? 

“De creatieve, constructieve energie is heel fijn. Het is echt een kleine community van makers en creatieve mensen. Dat is leuk en motiveert. En iedereen en alles is binnen handbereik.

 Wat is jouw levensmotto? 

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

 Heb je (opmerkelijke) hobby’s of interesses? 

“Ik houd van (klassieke) muziek, theater en beeldende kunst, met een specifieke voorliefde voor vrouwelijke beeldend kunstenaars.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 

“Muziek van Bach is altijd goed en vooral ’s nachts! Of de hele nacht dansen in een club, daar ben ik ook altijd wel voor te porren.”

 Waar kan je echt van genieten? 

“KUNST, KUNST, en nog eens KUNST, in allerlei vormen en maten. Van theater tot musea, van festivals tot klassieke muziekconcerten.” 

 

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn