Tamara Kops (Ster): “Ster Etappe brengt wielrennen en media samen!”
29 juni 2023
Interviews, Professionals

Tamara Kops (Ster): “Ster Etappe brengt wielrennen en media samen!”

Tamara Kops

Online Marketeer Ster

Stap op de pedalen en zet je schrap voor een wielerspektakel dat de media in beweging brengt! De Ster Etappe, hét relatie-evenement waar wielrenliefhebbers uit de mediawereld samenkomen, staat weer voor de deur. Met een prachtige route langs adembenemende landschappen en een unieke start- en eindlocatie op het Media Park, belooft deze editie een onvergetelijke ervaring te worden. Maar wat maakt de Ster Etappe zo bijzonder? En welke hoogtepunten kunnen de deelnemers verwachten? We spraken met Tamara Kops, Online Marketeer bij Ster.

Wat houdt jouw functie precies in?

“In mijn functie houd ik mij bezig met alle online marketingactiviteiten van Ster. Dit betekent onder meer social-media, e-mailmarketing, SEO, SEA en conversieoptimalisatie op de website. Een erg brede functie dus, maar daarom juist ook extra leuk en uitdagend. Als kers op de taart help ik ook bij het organiseren van events, waaronder dit jaar dus de Ster Etappe.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou nu uit?

“Op dit moment zijn we druk met de laatste voorbereidingen voor de Ster Etappe. Ik zorg dat iedereen op tijd de e-mails ontvangt over het evenement met alle benodigde informatie en het toegangsbewijs. Zojuist kom ik terug van een laatste meeting bij David’s om de details over de catering te bespreken. Vanmiddag check ik nog even of alle online berichten goed staan ingepland en ga ik aan de slag met de promotie van onze whitepapers.”

Wat is de Ster Etappe en wat maakt het bijzonder?

“De Ster Etappe is hét wielerevenement van de media. Tijdens dit event komen wielrenliefhebbers die werken in de media bij elkaar om samen een etappe te fietsen van 75 of 100 kilometer. De samenhorigheid die er ontstaat tijdens zo’n event vind ik erg bijzonder. Iedereen die er is, heeft een gezamenlijke hobby (wielrennen) en dat schept direct een band. Daarna is er natuurlijk ook tijd om lekker met elkaar te borrelen en een hapje te eten. Onder het genot van een hapje en een drankje kletst iedereen na over de mooie route en ervaring.”

Ster Etappe 2023

Waarom zijn jullie de Ster Etappe gestart?

“Een (sport)evenement als de Ster Etappe zorgt voor verbinding en daarnaast is het een mooie link naar de Tour de France die op de NPO wordt uitgezonden. Alles bij elkaar opgeteld, is dit elk jaar weer een succesformule voor de Ster Etappe.”

Wat is het doel van de Ster Etappe?

“Het doel is een echt relatie-evenement waarbij wielrenliefhebbers die werken in de media bij elkaar komen om een mooie ervaring met elkaar op te doen.”

Wat zijn enkele van de hoogtepunten en successen van eerdere edities van de Ster Etappe?

“Vorig jaar was de eerste Ster Etappe die ik zelf mocht bijwonen. Dat het deelnemersaantal ieder jaar groeit, vind ik getuigen van het succes van dit evenement. Vorig jaar vond ik de fijne sfeer tussen iedereen een mooi succes. Volgend jaar is mijn doel om zelf mee te fietsen en ik weet nu al dat dat mijn hoogtepunt gaat worden. 😉 “

Welke route wordt er afgelegd tijdens de Ster Etappe van 2023 en wat zijn eventuele hoogtepunten langs de route?  

“Bijzonder aan deze editie is dat we voor het eerst de start- en eindlocatie op het Media Park hebben. We zijn vorig jaar naar het Media Park verhuisd en dat is de reden dat we nu ook de Ster Etappe vanuit deze locatie organiseren. Dit is dus direct ook een mooi hoogtepunt langs de route! Daarnaast gaat de route langs de prachtige Loosdrechtse plassen, de Vecht, de Kromme Mijdrecht en zal de lunch plaats vinden bij Fort Nigtevegt. Na de pauze zal de route vervolgen door Naardermeer en als finale zal de omroeptoren van Hilversum al van een grote afstand te zien zijn.”

Zijn er speciale activiteiten of evenementen gepland rondom de Ster Etappe om het publiek te betrekken?

“Dit evenement draait echt om de wielrenners. Voor hen wordt van alles geregeld. Denk hierbij aan een mooie pauzeplek en een gezellige borrel achteraf, maar ook technische ondersteuning voor de fietsen. Het publiek is uiteraard langs de route welkom om iedereen aan te moedigen!”

Welke prominente (oud-)wielrenner gaat deze editie begeleiden?

“Deze editie zijn Erik Dijkstra en Frank Evenblij erbij. Beiden heren zijn bekend van de podcasts bij NPO Radio 1 en 2 (Bureau Sport en Dijkstra & Evenblij ter plekke). Een mooie link dus naar onze nieuwe locatie dit jaar op het Media Park. Erik zal tijdens de Ster Etappe ook echt meefietsen en Frank gaat de dag hosten.”

Hebben deelnemers dit jaar ook getraind voor de etappe? En zo ja, hebben zij dat dan gezamenlijk gedaan?

 “De deelnemers hebben zelf kunnen trainen. Voor de medewerkers van Ster is een clinic georganiseerd om ze kennis te laten maken met wielrennen. Wij hebben toen onder begeleiding een ronde van zo’n 30 km gefietst. Het is natuurlijk erg leuk als er zoveel mogelijk collega’s meedoen. Door de clinic zijn er toch een paar overtuigd om tijdens de Ster Etappe ook mee te fietsen!”

Is er onderlinge competitie binnen Ster of doet men vooral mee voor de gezelligheid?

“Van competitie is tijdens de Ster Etappe geen sprake. Iedereen doet mee voor de gezelligheid en we vinden het juist belangrijk dat iedereen er plezier aan beleeft en de finish glansrijk haalt. Iedereen steunt elkaar en zorgt ervoor dat ze als team over de finish komen.”

Tot slot: Welk advies zou je deelnemers willen meegeven?

“Geniet! De dag vliegt voorbij en ondanks dat het onderweg misschien doorzetten is, is de beloning aan het eind groot. Het drankje staat vast koud!”

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn