Jeroen Ankersmit: “Campusorganisatie Media Park steeds dichterbij”
Interviews, Ondernemers, Professionals

Jeroen Ankersmit: “Campusorganisatie Media Park steeds dichterbij”

Jeroen Ankersmit

Directeur MBO College Hilversum & Voorzitter van de Initiatiefgroep Campusontwikkeling

De oprichting van een campusorganisatie op het Media Park komt steeds dichterbij. Dat zei Jeroen Ankersmit, directeur van het MBO College Hilversum en voorzitter van de Initiatiefgroep Campusontwikkeling, in de MediaMatters-radioshow op vrijdag 3 februari. “We zitten nu in de volgende fase. Over een paar weken gaan we nog één keer kijken of het fundament goed staat. Daarna gaan we echt een organisatie oprichten, die de campus naar een volgende stap moet brengen.”

Volgens Jeroen Ankersmit worden de campusplannen met veel enthousiasme ontvangen door de bedrijven en organisatie op het Media Park. “Dat geldt voor zowel bedrijven, gemeente, de eigenaar van het park en de kennisinstellingen. Uit een onderzoek dat we hebben laten uitvoeren door Twijnstra Gudde blijkt ook dat er voor een succesvolle campus een goede voedingsbodem moet zijn. Die voedingsbodem is hier gewoon heel groot. Dus daar hoeft niet meer zo veel aan te gebeuren.”

Plannen campusorganisatie

De campusorganisatie moet een aantal plannen concreet gaan maken. Volgens het onderzoek van Twijstra Gudde is er bijvoorbeeld duidelijk behoefte aan een ‘human capital agenda‘. Daarnaast staan innovatie en faciliteiten ook hoog op het wensenlijstje van de bewoners van het Media Park. Als het gaat om faciliteiten, zijn er al stappen gezet, aldus Jeroen. “Neem het grand café dat er nu is . Ik durf zelfs te zeggen dat David’s er niet was geweest zonder de Initatiefgroep.”

Jeroen Ankersmit wil ook graag meer kennisinstellingen naar het Media Park halen. “Je moet beginnen met een steen in de vijver gooien. En dat hebben we gedaan. We zitten hier met het MBO College inmiddels met duizend studenten. Nu wij er zitten, vinden er diverse gesprekken plaats met HBO-instellingen om te kijken of we dingen samen kunnen doen. We spreken onder meer met de Hogeschool Utrecht om samen ruimtes te gaan inrichten. Dat is gaaf. De volgende stap is natuurlijk dat we ook universiteiten gaan interesseren om hier naar toe te komen.”

Studenten MBO College

Moeten er wat Jeroen betreft niet speciale activiteiten voor studenten komen op het Media Park? “We zitten hier met studenten, maar dat zijn eigenlijk young professionals. De vraag is dus: moeten we dan echte studentendingen gaan doen of iets voor young professionals? Ik voel meer voor het laatste. Al die studenten van ons hebben al bijbaantjes, hebben bedrijven of verhuren zich. Dus laten we ze zien als young professionals die toevallig ook student zijn.”

Luister hieronder naar het hele interview met Jeroen Ankersmit.

Bron: Media Perspectives 

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn