Deborah Boekhout (NTR): “De sfeer van radio is met geen andere werkplek in de media te vergelijken”
8 juni 2023
Interviews, Professionals

Deborah Boekhout (NTR): “De sfeer van radio is met geen andere werkplek in de media te vergelijken”

Deborah Boekhout

Producer NTR

Stel je voor: elke werkdag uitzenden vanuit een mobiele radiobus op verschillende locaties, met alle praktische zaken op rolletjes. Dat is precies wat Deborah Boekhout (30), Producer bij de NTR, doet voor het radioprogramma ‘5 Dagen’. Met haar verantwoordelijkheid voor de locaties, de callsheet en nog veel meer, zorgt zij ervoor dat het programma vlekkeloos verloopt.

Wat houdt jouw functie precies in?

“Als producer ben ik verantwoordelijk voor alle praktische zaken rondom ons radioprogramma 5 Dagen. Wij zenden iedere werkdag uit op locatie vanuit onze eigen radiobus. Alle praktische zaken betreft de bus liggen op mijn bord, denk aan onderhoud, facilitaire zaken etc. Daarnaast ga ik ook over de locatie. De redactie geeft aan vanaf welke plek zij graag uit willen zenden en dan ga ik kijken of dat mogelijk is.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“In de ochtend werk ik mijn mail bij en regel ik alvast het eten voor de crew die de uitzending doet die dag. Begin middag hebben we een meeting waarin alle inhoudelijke zaken van afgelopen week, deze week en volgende week worden besproken. Waar mogelijk probeer ik mee te denken met de onderwerpen die op tafel liggen. Na de meeting bel ik de locaties waar we de week erna willen staan. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden: Wat zijn de mogelijkheden, is er stroomen bijvoorbeeld een toiletvoorziening? Na deze belletjes werk ik het callsheet bij voor zover dat lukt met alle informatie die ik heb. Daarna loop ik naar de parkeerplaats om bij de technicus in de bus te stappen en mee te rijden naar de locatie van die avond.”

Wat maakt dit werk zo leuk?

Het werk is enorm divers. Hiervoor was ik freelancer en mijn vrijheid is mij daardoor veel waard geworden. Ik was eigenlijk niet meer van plan om ergens vast in dienst te gaan. Tot ik het radioprogramma 5 Dagen in het vizier kreeg. Ik ben ooit begonnen bij de radio, bij Radio5 met Tineke de Nooij en deed ook locatieuitzendingen voor BNR Nieuwsradio. De sfeer van radio is met geen andere werkplek in de media te vergelijken! Geen enkele dag is hetzelfde, daarom heb ik geen moment getwijfeld toen ik deze kans kreeg. Ik heb nog steeds alle vrijheid, kom op de leukste plekken en werk in een gezellige omgeving met mensen die echt begaan zijn met wat ze maken.

Waar wordt je werk technisch écht enthousiast van?

Dat is bij mijn werk heel dubbel. Ik geniet ervan als alles zo geregeld is en dat het voelt alsof het van een leien dakje gaat. Dat betekent dat ik mijn werk goed gedaan heb! Toch kan dat ook weer saai zijn. Dus af en toe een locatie die op de dag zelf de stekker eruit trekt, kom maar door. Ik los het wel op, daar ga ik van aan.

Wat is het meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt?

Er is voor mij niet een ding dat erboven uitsteekt. Ik vind het nog steeds heel tof dat ik ooit begonnen ben bij de radio met Tineke de Nooij. Een echte legende binnen de radio. Bij verschillende werkgevers heb ik op de tofste plekken gestaan. Paardenraces met de (toen nog) Koningin, de grootste festivals van Nederland, beurzen voor de rijkste mensen in ons land, plekken waar je anders nooit zou komen. Tijdens een van mijn eerste stages heeft mijn begeleider mij geleerd dat je iedere kans moet grijpen. Als je op een plek bent waar je anders nooit zou komen, klim op die boot, maak die foto, stel die brutale vraag. Neem je vrienden mee als het kan en geniet.

Is er iets op carrièregebied wat je absoluut een keer zou willen doen?

Ook al zou ik nooit meer met camera’s willen werken en lekker bij de radio blijven zitten Voor Wie Is De Mol zou ik zeker een uitzondering maken. Wat een productie is dat.

Wat zijn jouw toekomstdromen?

Ik kijk meestal niet verder dan een jaar. Ik zit sowieso tot december bij de NTR, vanaf daar zie ik wel weer wat er op mijn pad komt. Ik denk niet dat ik voor altijd in de media blijf werken. Ook omdat ik te selectief ben in wat ik daarin wil. Ik zou mij ooit graag samen met mijn vriendin vol in willen zetten voor een goed doel, bijvoorbeeld het Rode Kruis of iets dergelijks.

Wat zijn de voordelen van werken op het Media Park volgens jou?

Voor mij is dat vooral de bereikbaarheid. Ik woon in Utrecht, dan is de afstand naar Hilversum goed te doen. Daarnaast vind ik het erg fijn dat wij ook met de VPRO, HUMAN en BNNVARA in een gebouw zitten.

Wat is jouw levensmotto?

Wees goed voor de mensen om je heen, of ze dat nou verdienen of niet. Dat is niet aan ons om te bepalen.

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn