Jenny over droomstage bij Disney
2 juni 2022
Students

Jenny over droomstage bij Disney

Jenny

Disney

Het begon allemaal met een droom over de bioscoopwereld en nu loopt ze stage bij The Walt Disney Company. Hier loopt Jenny stage op de sales afdeling, waar de focus ligt op het transactionele gebied. Ze volgt de opleiding Kunst en Economie aan de HKU en heeft in haar stageperiode een hoop nieuwe dingen geleerd over het vakgebied Media. Hierdoor weet ze zeker dat dit de plek is voor haar.

Van weddingplanner naar filmindustrie
Jenny begon haar zoektocht naar een stage eerst op gebied van een weddingplanner. Al snel kreeg ze door dat dit niet helemaal de plek was waar ze thuishoorde. Jenny werkt al een tijd bij een bioscoop en na een droom over de bioscoopwereld wist ze zeker dat ze opzoek moest naar een stage in de filmindustrie. Door te kijken op Mediastages, kwam ze al snel bij Disney terecht. “Disney klonk voor mij eigenlijk altijd als iets onbereikbaars.” vertelt Jenny. Na haar sollicitatiegesprek wist ze meteen dat ze hier op de goede plek zat en is ze gestart met een hele leuke stage.

Grote verantwoordelijkheid
Aan het begin van haar stage is ze begonnen met meekijken bij alle taken die haar stage inhoudt. Later mocht ze geheel zelfstandig werken aan een groot takenpakket. Hierbij kun je denken aan contact met partners zowel nationaal als internationaal of de promoties maken voor Amazone of iTunes. Daarnaast mag Jenny ook aan de partners van Disney pitches geven over de nieuwe filmtitels. “Binnen Disney was ik ook de eerste stagiair die deze pitches zelf mocht geven aan de partners. Dat was wel even gek om te beseffen.” vertelt Jenny.

Een rooskleurige toekomst
Tijdens haar stage werd ze al gelijk behandelt als een echte medewerker. Vanuit haar eigen team hoort ze dan ook al veel dat ze een junior accountmanager aan het worden is. “Je moet het er zelf ook naar maken, als je veel ambities hebt dan zit je hier zeker goed.” Wie weet werkt ze later écht voor Disney, maar eerst focust ze op afstuderen. Voor het afstuderen weet Jenny al precies wat ze wil gaan doen, een onderzoek binnen de filmwereld met een vleugje diversiteit.

Communicatie is key
Jenny heeft een hoop nieuwe dingen geleerd, maar het belangrijkste is communiceren. ‘Ik vond mezelf heel erg opdringerig overkomen als ik veel mailtjes achter elkaar stuurde. Al is het juist van belang om te communiceren, vooral als iets niet duidelijk is of als een deadline niet gehaald kan worden.’ vertelt Jenny. “Blijf open en duidelijk over alles wat je aan het doen bent, dat is voor iedereen de beste manier om mee te werken.”

Houd het dicht bij jezelf
Daarnaast heeft Jenny ook nog een belangrijke tip die ze iedereen kan meegeven. “Blijf dicht bij jezelf. Zoek iets wat je altijd al leuk hebt gevonden en ga met die invalshoek op zoek.” Het is belangrijk dat de plek waar je gaat stagelopen goed voor je aanvoelt, als stagiair moet je hier namelijk zelf ook een half jaar rondlopen. Als laatste zegt Jenny: “Je moet het zelf vooral maken, als je veel ambities hebt dan kom je heel ver.”

Lees het complete interview met Jenny via MediaStages

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn