Nathalie over haar 2 stages in 1 jaar om haar passie te ontdekken
8 augustus 2022
Students

Nathalie over haar 2 stages in 1 jaar om haar passie te ontdekken

Nathalie

NPO Radio 2/ 3FM

Na twee jaar lang blokken voor tentamens en het schrijven van werkstukken was het moment dan eindelijk hier: stagelopen. Als student kun je alle kanten op, wellicht de televisie? Of toch de radio? Alle vacatures omtrent de media zijn te vinden op Mediastages. Zelf had ik geen idee bij wat voor soort bedrijf ik na mijn studie aan de slag wilde gaan. Dit is dan ook de reden waarom ik ervoor heb gekozen om mijn derde leerjaar als Creative Business student volledig in het teken te zetten van ontdekken wat mijn passie is. Het resultaat? Ik heb dit afgelopen half jaar niet één keer, maar twee keer stagegelopen.

Wat wordt het? 
Een vriendin van mij zat destijds op de KRO-NCRV Radioschool en had met al haar verhalen over werken bij de radio mijn nieuwsgierigheid gewekt. Tijdens het scrollen tussen de vacatures van Mediastages viel mijn oog dan ook direct op de plekken bij de radio. Na mij te hebben verdiept in wat de werkzaamheden zijn, werd ik al snel enthousiast. Ik besloot om te gaan solliciteren en werd aangenomen bij De Staat van Stasse op NPO Radio 2.

Geen radio-ervaring 
In het begin vond ik het ontzettend spannend om aan de slag te gaan voor een radioprogramma, dit omdat ik tot dat moment geen radio-ervaring had. Gelukkig was dat geen probleem! Het team was erg geduldig en ik kreeg goede begeleiding. Langzamerhand gingen de werkzaamheden mij steeds beter af en groeide mijn zelfverzekerdheid.

Divers takenpakket 
In de vijf maanden dat ik stage liep ben ik voornamelijk bezig geweest met het opnemen en monteren van audioreportages, maar ook het schrijven van diverse teksten. O.a. presentatieteksten, gedichten en intro’s. Naast redactiewerk heb ik ook kennis gemaakt met productiewerk. Zo moest ik dagelijks een BN’er regelen voor een terugkerende rubriek en bellen met luisteraars. Ook mocht ik op mijn verzoek een week meelopen bij Wout2Day en Het Oor Wil Ook Wat. Hierdoor heb ik kunnen ervaren hoe verschillend redactiewerk kan zijn per programma.

Tweede stage bij 3FM 
Ik had het niet zien aankomen, maar wat blijkt? Ik had mijn passie ontdekt: radio maken. Hierom wilde ik graag verder kijken binnen de radiowereld. Zo kwam ik uiteindelijk terecht op de onlineafdeling van 3FM. Iets waar ik vanaf het begin al interesse in had.

Werkzaamheden 
Ook bij 3FM werd ik met open armen ontvangen en vanaf het begin goed begeleid door het team. Op de redactie werd ik vooral gestimuleerd om mijn eigen ideeën te bedenken, en kreeg ik de kans om deze zelfstandig uit te werken. Hierdoor ben ik dagelijks bezig geweest met het bedenken en maken van content voor de online platformen van 3FM, waaronder Instagram, Facebook, TikTok, Twitter en hun eigen website. Het hoogtepunt van deze stage was toch wel toen ik namens 3FM verslag mocht doen van Olivia Rodrigo haar concert in de AFAS Live.

Lees het complete interview met Nathalie via MediaStages

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn