EMG Connectivity: marktleider in draadloze broadcast oplossingen

Nieuws

17 januari 2023
Business

EMG Connectivity: marktleider in draadloze broadcast oplossingen

Facilitair bedrijf EMG maakt bekend dat alle zogenaamde RF-diensten in de EMG Groep worden verenigd onder de noemer EMG Connectivity.

Dit betekent dat de draadloze broadcast activiteiten van Eurolinx (Benelux), Broadcast RF (VK) alsmede die van EMG Frankrijk worden samengevoegd en allen onder de EMG vlag zullen gaan opereren. Denk hierbij aan de bekende live uitzendingen met motoren en helicopters (zoals wielerkoersen en marathons) maar ook de inzet van draadloze camera’s bij sport en entertainment programma’s. Ruim 80 specialisten van EMG Connectivity werken met hun kennis en oplossingen mee aan meer dan 1500 evenementen per jaar verspreid over de hele wereld. Waaronder grootschalige sportevenementen zoals Tour de France en Giro d’Italia, de Olympische Spelen, FIFA World Cup, de marathons van Amsterdam, Rotterdam, Londen en Berlijn maar ook talloze entertainment- en actualiteitenprogramma’s als Koningsdag, Prinsjesdag en de Marinedagen.

EMG Connectivity is wereldwijd marktleider en het best uitgeruste ‘RF bedrijf’ ter wereld met het meest uitgebreide assortiment draadloze oplossingen in de best mogelijke kwaliteit:

  • 10 operationale RF voertuigen
  • 300+ RF links waarvan 175+ HEVC (UHD/HDR geschikt).
  • 35 speciale BMW motoren en toegang tot elektrische motoren
  • 5 relaisvliegtuigen, waarvan 4 met een ‘pressurised’ cabine
  • De inzet van 25+ EASA luchtwaardige RF helikopters
  • Tientallen ‘bonded cellular’ 4G/5G zenders

Bij EMG Nederland zullen ook de andere connectiviteitsdiensten zoals SNG en het Livecentre onder de noemer EMG Connectivity opereren.

Bron: EMG

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws