Jeroen Ankersmit: “Campusorganisatie Media Park steeds dichterbij”

Nieuws

16 februari 2023
Business

Jeroen Ankersmit: “Campusorganisatie Media Park steeds dichterbij”

De oprichting van een campusorganisatie op het Media Park komt steeds dichterbij. Dat zei Jeroen Ankersmit, directeur van het MBO College Hilversum en voorzitter van de Initiatiefgroep Campusontwikkeling, in de MediaMatters-radioshow op vrijdag 3 februari. “We zitten nu in de volgende fase. Over een paar weken gaan we nog één keer kijken of we het fundament goed hebben staan. Daarna gaan we echt een organisatie oprichten, die de campus naar een volgende stap moet brengen.”

Volgens Jeroen Ankersmit worden de campusplannen met veel enthousiasme ontvangen door de bedrijven en organisatie op het Media Park. “Dat geldt voor zowel bedrijven, gemeente, de eigenaar en de kennisinstellingen. Uit een onderzoek dat we hebben laten uitvoeren door Twijnstra Gudde, blijkt ook dat er voor een succesvolle campus een goede voedingsbodem moet zijn. Die voedingsbodem is hier gewoon heel groot. Dus daar hoeft niet meer zo veel aan te gebeuren.”

Plannen campusorganisatie

De campusorganisatie moet een aantal plannen concreet gaan maken. Volgens het onderzoek van Twijstra Gudde is er bijvoorbeeld duidelijk behoefte aan een ‘human capital agenda‘. Daarnaast staan innovatie en faciliteiten ook hoog op het wensenlijstje van de bewoners van het Media Park. Als het gaat om faciliteiten, zijn er al stappen gezet, aldus Jeroen. “Neem het grand café dat er nu is . Ik durf zelfs te zeggen dat David’s er niet was geweest zonder de Initatiefgroep.”

Ben je benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier om verder te lezen.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws