Arjen Lubach stopt met De Avondshow

Nieuws

30 mei 2024
Business

Arjen Lubach stopt met De Avondshow

Na drie jaar stopt Arjen Lubach dit najaar met zijn populaire satirische nieuwsshow, De Avondshow. Arjen en zijn team maken nog één seizoen, waarna de toekomstplannen nog onbekend zijn.

Willem van Zeeland, hoofdredacteur van VPRO, spreekt zijn waardering uit: “Arjen Lubach heeft met zijn team tien jaar klassieke televisie gemaakt voor de VPRO. Met zijn scherpzinnige humor bereikte hij miljoenen mensen, eerst wekelijks met Zondag met Lubach en sinds 2022 met De Avondshow. Het team bereikte een bewonderenswaardig hoog niveau en we kijken dankbaar terug op deze samenwerking. Gelukkig kunnen we op YouTube en NPO Start alle memorabele momenten nog terugzien, zoals ‘America First – The Netherlands Second’ en ‘Farao der Nederlanden’. We bedanken Arjen en zijn team, en producent Human Factor voor tien jaar onvergetelijke televisie bij de VPRO.”

Arjen Lubach reageert met dankbaarheid: “Tien jaar lang kregen wij alle ruimte en kansen om satirische televisie te maken voor de VPRO. Het contact met alle VPRO’ers was altijd zeer prettig, zowel zakelijk als persoonlijk. Toch is het soms tijd voor nieuwe avonturen en komt er nu een einde aan onze samenwerking. Maar niet getreurd: komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af.”

De eerste aflevering van De Avondshow werd op 21 februari 2022 uitgezonden. In dat jaar werd Arjen ook uitgeroepen tot Mediapersoon van het Jaar. Het laatste seizoen van De Avondshow is te zien vanaf maandag 2 september op NPO 1.

De Avondshow met Arjen Lubach is een coproductie van Human Factor en VPRO.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws