“Ook bij de NPO bruist het van de innovaties”

Nieuws

30 november 2022
Business

“Ook bij de NPO bruist het van de innovaties”

Voor sommige mensen is het Media Park nog steeds een bedrijventerrein met veel saaie gebouwen. Maar het bruist op veel plekken van de innovatie. Ook bij de NPO, waar 200 technici en IT’ers hard werken aan de digitale transformatie. Willem Roskam, directeur Technologie & Operations, geeft leiding aan die club. “Dat werk achter de schermen zou wel iets meer zichtbaar mogen zijn.”

Het gebouw van de NPO bevindt zich vrijwel in het hart van het Media Park. De meeste mensen weten wel dat daar het bestuur zetelt van de publieke omroep, maar veel minder dat er ook een groot aantal developers werkzaam zijn. De afdeling Technologie & Operations maakt inmiddels zo’n beetje de helft uit van de totale NPO.

Willem Roskam komt van Talpa Network, waar hij twaalf jaar jaar werkte. Hij is sinds juli 2021 in dienst van de NPO. “Dat was best een flinke overstap van de commerciële naar de publieke omroep”, geeft Roskam toe. “Ik heb aan die nieuwe omgeving inderdaad wel even moeten wennen, maar al snel voelde ik me thuis bij de NPO.”

Roskam is na zijn start begonnen met het uitbouwen van ‘inhouse development’ bij de NPO. Dat betekent dat veel softwareontwikkeling nu door eigen mensen gebeurt. Het aantal developers is daarom ook behoorlijk toegenomen en groeit nog steeds. Er staan op dit moment bij de NPO zo’n twintig vacatures open bij Roskam’s afdeling, waarvan de helft voor developers.

Ben je benieuwd naar meer? Klik dan hier voor het volledige interview

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws