Collectie Beeld en Geluid Den Haag verhuist naar Hilversum

Nieuws

28 mei 2024
Business

Collectie Beeld en Geluid Den Haag verhuist naar Hilversum

Op 29 en 30 juni 2024 opent Beeld en Geluid Den Haag voor de laatste keer haar deuren, waarbij ze op feestelijke wijze afscheid neemt van 95 jaar museumgeschiedenis met het evenement ‘Groeten uit Den Haag’. Met diverse tentoonstellingen, een historische foto-expositie, rondleidingen en een slotprogramma biedt dit weekend een unieke kans om het museum aan de Zeestraat te bezoeken voordat het definitief sluit deze zomer en de collectie naar het mediamuseum in Hilversum verhuist.

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni viert Beeld en Geluid Den Haag 95 jaar museumgeschiedenis met een scala aan activiteiten en extra’s. Op 30 juni zal de officiële afsluiting plaatsvinden, waarbij we terugblikken op het verleden en vooruitkijken naar de toekomst. Ben je ook bij deze memorabele gebeurtenis aanwezig?

Daarnaast verschijnt in de weken voor de sluiting een opvallende blauwe telefooncel op verschillende plekken in de stad, compleet met een gouden telefoon. Neem de telefoon op en maak kans op fantastische prijzen, zoals vrijkaarten voor het Haagse museum, levenslang gratis toegang tot het Mediamuseum in Hilversum, of zelfs een helikoptervlucht naar Hilversum om de collectie symbolisch over te dragen met directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Na de sluiting blijft Beeld en Geluid wel actief in Den Haag! Hoewel het museum aan de Zeestraat sluit, zal de programmering doorgaan in de stad vanaf september 2024. De collectie verhuist in de zomer van 2024 naar Beeld en Geluid in Hilversum.

Bekijk hier het gehele programma van zaterdag 29 en en zondag 30 juni.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws