Eerste editie My First Smartphone Festival groot succes: ruim 2200 bezoekers

Nieuws

27 maart 2024
Innovation

Eerste editie My First Smartphone Festival groot succes: ruim 2200 bezoekers

De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft vorig weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.

Donderdag 21 maart startte het festival met een feestelijke opening door adjunct-directeur Julia Vytopil van Beeld & Geluid, samen met wethouder Onderwijs Karin van Hunnik van gemeente Hilversum en Sanne Assink, de ‘TikTok-juf’ van de Petrusschool uit Hengevelde (Overrijssel). In de eerste twee dagen kwamen in totaal 21 schoolklassen vanuit het hele land langs voor een programma op maat met workshops, presentaties en allerlei activiteiten.

In het weekend richtte het festival zich op ouders/ verzorgers en hun kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Verspreid over de twee dagen kwamen in totaal 1780 bezoekers af op het weekendgedeelte van My First Smartphone Festival en zagen zij workshops onder leiding van onder meer Lisa Wade, Klaas van Kruistum, NOS Jeugdjournaal, dansschool Lucia Marthas en YouTuber Quinn Bezemer (bekend van het duo Quinn & Aaron).

De eerste resultaten uit het bezoekersonderzoek zijn positief, met een gemiddelde beoordeling van 7,9. Een van de bezoekers geeft aan: “Wat een super festival over een heel belangrijk onderwerp. Heel leerzaam en vooral erg leuk. Hopelijk volgend jaar weer!”

Ook in bibliotheken
De komende periode rolt My First Smartphone verder uit in het land, in de vorm van mini-edities van het festival bij vijf bibliotheken, in Hilversum, Amersfoort, Vathorst, Hoogland en Den Haag. Deelnemende bibliotheken organiseren in april activiteiten rondom het thema aan de hand van het My First Smartphone Bieb-pakket, dat Beeld & Geluid heeft samengesteld om de educatie over smartphonegebruik verder te verspreiden.

Samen met hoofdpartners VandenEnde Foundation en Vodafone Foundation is de ambitie uitgesproken om dit succes de komende jaren een vervolg te geven met een jaarlijks terugkerend My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid. De festivaldatum voor 2025 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer foto’s van My First Smartphone Festival zijn hier te bekijken en te downloaden. Fotocredits: Max Kneefel.

Over Beeld & Geluid
Beeld & Geluid is dé plek waar media samenkomen; in ons kleurrijke pand, online of op locatie. We laten zien hoe je zelf media inzet om je verhaal te vertellen, maar we tonen ook de invloed van media op je persoonlijke leven en op de samenleving. Dat doen we bijvoorbeeld in ons interactieve Mediamuseum, tijdens een workshop voor scholieren over fake news of in een onderzoek naar AI-toepassingen in de media. Het Nederlandse media-erfgoed in ons immense archief staat daarbij centraal, met radio- en televisieprogramma’s, video(games), podcasts, muziek, politieke prenten en foto’s. Op die manier dragen we, samen met partners, bij aan een open, vrije, inclusieve én mediawijze samenleving.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws