NXT triomfeert in spannende Rocket League Finale

Nieuws

11 oktober 2023
Events

NXT triomfeert in spannende Rocket League Finale

De Xperience Days: Gaming & Esports van Dutch Media Week bereikten hun hoogtepunt met de epische Rocket League-finale, waar team NXT als glorieuze winnaar uit de strijd kwam. Na intensieve nationale voorrondes stonden de beste teams van Nederland tegenover elkaar in een zinderende strijd, culminerend in de overwinning van team NXT. De trotse kampioenen gaan naar huis met niet alleen de felbegeerde titel, maar ook met een cheque ter waarde van €2.500,-.

Rocket League, de voetbalachtige game waarin teams met auto’s doelpunten proberen te scoren, bracht de 16 beste teams uit landelijke voorrondes naar Hilversum voor de finaledag binnen Beeld & Geluid. Na spannende knock-out sessies op diverse locaties was het uiteindelijk tijd voor de allesbeslissende finale. Onder luid gejuich van het publiek en online supporters via platforms als Twitch en TikTok, wist team NXT Myth Esports te verslaan. De overwinning leverde niet alleen de titel van het beste Rocket League-team van Nederland op, maar ook de cheque van €2500,-, uitgereikt door Hilversums wethouder Media, Karin Walters.

Matthijs Vink, oprichter van H20 en Go! Gaming, deelde zijn enthousiasme over het evenement: “We zijn heel blij dat het evenement succesvol is verlopen. Echter, nog belangrijker voor ons was het feit dat, naast de gamewedstrijden, er de gehele dag door ook lezingen van sprekers uit verschillende takken van de gaming-industrie waren. Dit alles bevordert de groei van de esports en gaming-industrie, een doel dat wij maar al te graag helpen nastreven.”

Sten Vos, organisator van de Xperience Days: Gaming & Esports, voegde toe: “De Xperience Days: Gaming & Esports waren een uitstekende showcase van de snelgroeiende wereld van esports in Nederland en ik ben trots hoe wij hiermee de koppeling tussen media, esports en gaming hebben kunnen leggen.”

De Rocket League-finale was een gezamenlijke inspanning van Dutch Media Week, in samenwerking met H20 en Go!Gaming, en werd mede mogelijk gemaakt door partners Alienware en Emma Sleep. Emma Sleep zorgde voor een speciaal Recharge Station waar spelers tussen de wedstrijden door konden ontspannen en zich voorbereiden.

Voor meer informatie over Dutch Media Week, bezoek www.dutchmediaweek.nl.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws