Q&A met Dieke Elders
30 augustus 2022
Interviews, Professionals

Q&A met Dieke Elders

Dieke Elders

Producer NTR

Dieke Elders (26 jaar) studeerde Theater, Film en Televisie wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Dit leverde haar een stageplek op bij NTR, waar zij vervolgens is blijven werken als producer op de afdeling geschiedenis.

Wat is jouw functie op het Media Park?
Ik werk bij de NTR op de geschiedenis afdeling. Hier maken we verschillende geschiedenis series, waaronder Andere Tijden. Ik werk hier als producer. Dat houdt in dat ik alles regel voor de producties. Ik maak de planning voor de regisseurs met daarin de tijden waarop ze moeten draaien, spotten en monteren en de post productie moeten doen. Daarnaast heb ik veel contact met presentatoren over de draaidagen. Verder maak ik een planning voor de draaidagen, regel ik de locaties en de ploegen, en maak ik de callsheets. Bij de geschiedenis afdeling werken we veel met het archief dus ik heb ook bijna dagelijks contact met Beeld en Geluid. Zij regelen de rechten van fragmenten zodat we dat mogen uitzenden op televisie.

Wat vind je ervan om op het Media Park te werken?
Heel leuk! Werken in de media heeft iets magisch. Ik denk dat het Media Park een plek is waar mensen hard werken en ook echt met passie hun werk doen. Als producer vind ik het heel leuk dat je van begin tot eind meewerkt aan een product dat uiteindelijk op televisie komt. Bij de publieke omroep maken we mooie programma’s; we vertellen verhalen die ertoe doen en dat maakt het bijzonder!

Wat is het meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt?
Ik heb vorig jaar mogen meewerken aan het Eurovisie Songvestival in Nederland. Dat was heel cool. Het is zo’n groot televisie evenement met een enorme productie, erg bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Met een groepje van tien backstage assistenten begeleidden we veertig landen. Ik moest zorgen dat mijn vier landen altijd op de juiste plek en op de juiste tijd aanwezig waren. Ze waren twee weken in Nederland. In die tijd repeteerden ze veel, waren er persconferenties en gaven zij interviews en werd de kleding doorgepakt en en make-up gedaan. Het was heel hard werken en ik heb nog nooit zoveel stappen gezet, maar het was té gek om hierbij te zijn.

Is er iets op carrièregebied wat je absoluut een keer zou willen doen of aan zou willen meewerken?
Ik zou heel graag een keer willen meewerken aan een speelfilm. Ik werk nu drie jaar bij de publieke omroep waar ik documentaires maak. De wereld van drama is weer heel anders. Het lijkt me leuk om een keer op de set te staan van een speelfilm omdat je daar met meerdere acteurs, camera’s, geluid en licht werkt.

Waar kan je echt van genieten?
Ik ben heel extravert en vrolijk en ik hou ervan om onder de mensen te zijn. Bij mijn werkt vind ik het heel leuk als alles samenkomt na een dag hard werken met je team. Als alles er dan op staat aan het einde van een draaidag dan geeft dat een heel goed gevoel!

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn