Samenwerking Beeld & Geluid en het Nationaal Archief van Suriname

Nieuws

1 mei 2023
Business

Samenwerking Beeld & Geluid en het Nationaal Archief van Suriname

In het Nationaal Archief van Suriname (NAS) is deze week in samenwerking met Beeld & Geluid een zogeheten digitaliseringsstraat geopend. Dit systeem zorgt er voor dat audiovisueel erfgoed veilig wordt gesteld en daarmee behouden voor de toekomst. Beeld & Geluid startte in 2022 met het bieden van ondersteuning bij het bewaren en behouden van belangrijk audiovisueel erfgoed van Suriname en Caribisch Nederland.

In samenwerking met het Nationaal Archief Suriname zal de digitaliseringsstraat ingezet worden voor het behoud van collecties in andere Caribische gebieden die een geschiedenis met Nederland hebben. De afgelopen maanden is er met de verschillende eilanden en belanghebbenden gesproken over het opzetten van een Dutch Caribbean Heritage Hub, waarin samenwerking en kennisdeling voorop staan.

“De urgentie om audiovisueel erfgoed op de juiste manier te conserveren is in deze gebieden groter dan ooit. Het Nationaal Archief in Suriname wil hier graag het voortouw in nemen. Wij willen hen daarbij helpen. Dankzij de inzet van medewerkers van beide instituten wordt een cruciale eerste stap gezet en daarmee worden belangrijke audiovisuele erfgoedcollecties voor de toekomst veilig gesteld. Dat het in minder dan een jaar gelukt is om dit te realiseren is ongekend. Er is bij ieder een grote wil en bereidheid om deze klus met zijn allen te klaren”, aldus Projectleider Harm Post, financieel directeur Beeld & Geluid.

Lees meer over de samenwerking via de website van Beeld & Geluid

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws