Mediamuseum Beeld & Geluid
Faciliteit

Mediamuseum Beeld & Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.

Het museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. Ze verwachten in februari 2023 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art Mediamuseum!

Beeld & Geluid blijft tijdens de bouw van het nieuwe museum gewoon toegankelijk als archief (klantenservice), evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ze opnemen.

Terug naar overzicht

Openingstijden

Ma Tijdelijk gesloten wegens verbouwing

Di Tijdelijk gesloten

Wo Tijdelijk gesloten

Do Tijdelijk gesloten

Vr Tijdelijk gesloten

Za Tijdelijk gesloten

Zo Tijdelijk gesloten

Contact

Adres Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum

Telefoon 035 - 677 55 55

E-mail info@beeldengeluid.nl

Website www.beeldengeluid.nl