Mediamuseum Beeld & Geluid
Faciliteit

Mediamuseum Beeld & Geluid

Het nieuwe Mediamuseum is weer open voor publiek. Na een lange verbouwing zijn op zaterdag 11 februari 2023 de deuren van het nieuwe Mediamuseum geopend in Beeld & Geluid. Met meer dan vijftig interactives en honderden uren aan audiovisueel materiaal is het museum het meest interactieve Mediamuseum ter wereld. De gepersonaliseerde museumreis maakt het een unieke ervaring voor iedere bezoeker.

Sinds de opening van het vorige museum in 2006 is het medialandschap drastisch veranderd. Drie maanden na opening werd YouTube pas gelanceerd en in de jaren die volgden explodeerde het gebruik van social media door het bezit van smartphones. Van ‘de media bepalen mijn wereldbeeld’ werd het ‘ik bepaal de media en de media bepalen mij’. Genoeg aanleiding voor Beeld & Geluid voor de bouw van een compleet nieuw Mediamuseum dat laat zien hoe media werken en dat de bezoekers even optilt uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.

Mediamuseum 

Bij binnenkomst in het museum maakt de bezoeker een eigen Mediaprofiel aan via de Mediamuseum-app. Dat Mediaprofiel zorgt ervoor dat je een unieke, gepersonaliseerde museumreis krijgt voorgeschoteld. Een bezoek aan het museum is voor alle bezoekers, vanaf ca. 8 jaar, een unieke, leerzame maar vooral inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst.

De officiële openingshandeling werd verricht door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal van Cultuur en Media van het ministerie OCW en Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld & Geluid.

Het nieuwe Mediamuseum is weer open voor publiek en iedere week van dinsdag tot en met zondag te bezoeken.

Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ze opnemen.

Terug naar overzicht

Openingstijden

Ma Gesloten

Di 10:00 - 17:00 uur

Wo 10:00 - 17:00 uur

Do 10:00 - 17:00 uur

Vr 10:00 - 17:00 uur

Za 10:00 - 17:00 uur

Zo 10:00 - 17:00 uur

Contact

Adres Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum

Telefoon 035 - 677 55 55

E-mail info@beeldengeluid.nl

Website www.beeldengeluid.nl