Online dramaserie ‘Switch’ wint NPO Zapp Serie Contest

Nieuws

18 januari 2023
Nieuws & Events

Online dramaserie ‘Switch’ wint NPO Zapp Serie Contest

De jeugdserie ‘Switch’ is uitgeroepen tot winnaar van de NPO Zapp Serie Contest 2022. De wedstrijd is onderdeel van ontwikkelingsplatform ‘3LAB’ en bedoeld om jonge makers de kans te geven een online dramaserie te produceren voor kinderen.  

Switch is geregisseerd en geschreven door Rasheida Adrianus, onder begeleiding van de NTR. De serie vertelt het verhaal van drie vriendinnen die stiekem naar een groot feest in een club gaan, met alle gevolgen van dien.

In Switch volgt de kijker Chavelly, Myrthe en Tamar die tegen hun moeders liegen dat ze naar een huisfeestje gaan, maar eigenlijk gaan ze naar een groot feest in de club. Ze worden betrapt door de moeder van Chavelly en daarbij lopen de emoties zo hoog op dat de meiden een kortsluiting triggeren die wel hele vreemde gevolgen heeft! Bekijk hier de pilot van Switch.

Robert Fortuijn, Genremanager Kinderen: “We hebben de NPO Zapp Serie Contest vorig jaar voor het eerst in het leven geroepen om jonge makers de ruimte te geven om een dramaserie voor kinderen te maken. Met Rakhi & Peppe als groot succes tot gevolg. De jeugdserie Switch mogen we nu toevoegen aan dat rijtje en daarmee geven we Rasheida Adrianus de kans om de serie verder te ontwikkelen. Na deze pilot ben ik ontzettend benieuwd hoe Switch verder gaat, want de serie is grappig, met een leuke twist en past goed bij de doelgroep van NPO Zapp. Doordat het zich in de jaren ’90 afspeelt is het ook leuk voor ouders om mee te kijken. We hopen de serie snel op de online kanalen van NPO Zapp te laten zien.”

Tijdens de NPO Zapp Serie Contest maakten vier pilots kans om ontwikkeld te worden tot een volledige online jeugdserie voor NPO Zapp. De pilots zijn stuk voor stuk gemaakt door jonge makers van eigen bodem.

De selectie bestond uit de volgende titels:
Cum Laude (BNNVARA) door Mo Jouhri. Producent: Harpy Films B.V.
Best Friends Forever (AVROTROS) door Iris Hogendoorn. Producent: CABIN Content.
Lieve, Livs, Leven (EO) door Michiel Peereboom. Producent: Bart Peereboom.
Switch (NTR) door Rasheida Adrianus. Producent: Vigics.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws