Netflix beleeft flinke stijging met nieuwe abonnees

Nieuws

23 oktober 2023
Business

Netflix beleeft flinke stijging met nieuwe abonnees

Netflix ziet het aantal abonnees flink stijgen. De Amerikaanse streaminggigant heeft het afgelopen kwartaal maar liefst 8,8 miljoen nieuwe abonnees aangetrokken! Het is voor het eerst in jaren dat het aantal klanten in een kwartaal zo enorm steeg. 

Netflix schrijft deze enorme groei toe aan onder andere hun nieuwe beleid, waarbij het delen van accounts moeilijker is gemaakt voor consumenten. Dit heeft geresulteerd in meer individuele abonnementen op het videoplatform, waardoor er meer betalende klanten zijn bijgekomen.

De vooruitzichten wijzen erop dat het aantal nieuwe klanten dit jaar verder zal stijgen tot ruim 20 miljoen, wat een enorme toename is ten opzichte van het voorgaande jaar, toen ongeveer 9 miljoen mensen zich abonneerden.

De stijging in klantenaantallen heeft ook geleid tot aanzienlijke financiële winst voor Netflix. In het afgelopen kwartaal groeide de omzet met circa 8 procent tot 8,5 miljard dollar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat het bedrijf in het vierde kwartaal een omzet van ongeveer 8,7 miljard dollar zal behalen.

Netflix heeft onlangs in verschillende landen de tarieven voor abonnementen verhoogd. Bijvoorbeeld voor het duurste abonnement betalen abonnees in de Verenigde Staten nu 23 dollar per maand, een stijging van 3 dollar. Vergelijkbare prijsverhogingen hebben zich ook voorgedaan in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Op dit moment zijn er nog geen aankondigingen gedaan betreffende prijs verhogingen voor andere landen.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws