Media Park bouwt aan campus voor talenten

Nieuws

27 september 2023
Media campus

Media Park bouwt aan campus voor talenten

De transformatie van het Media Park van saai bedrijventerrein naar levendige campus krijgt steeds meer vorm. Dit najaar wordt een organisatie opgericht om het park te ontwikkelen tot officiële campus. Dat meldt directeur Tim Sleegers van Media Park Management in een interview met Gooi- en Eemlander.

In deze nieuwe campusorganisatie, die zeer waarschijnlijk 1 januari 2024 van start gaat, bundelen diverse partijen hun krachten. Het gaat om de gemeente Hilversum, de NPO, RTL, Beeld & Geluid, MBO College Hilversum, Hogeschool Utrecht, NEP, EMG, Ster, Media Perspectives, Media Park, Vodafone/Ziggo en gemeente Hilversum. De Mediacampus berust op drie pijlers: community building, talentontwikkeling en innovatie.

Het Hilversumse Media Park moet een plek worden waar werken, studeren en prettig verblijven hand in hand gaan. Aan en bij het ’dorpsplein’ – het Joop van den Endeplein – zaten al Bar Boon en een AH to go. Daar kwam vorig jaar David’s bij. In de zomermaanden, van mei tot september, heeft dit restaurant ook een pop-up aan de oever van de blusvijver. Deze Beach Hub staat jaarlijks in het teken van een bepaalde keuken. Vorig jaar de Mexicaanse, dit jaar de Italiaanse. David’s heeft niet alleen een ruime menukaart maar ook extra ruime openingstijden om zowel werknemers als bezoekers van uitzendingen en opnames in studio’s te kunnen trekken.

Sleegers: “Verder gaan we onder meer twee padelbanen aanleggen op het parkeerdek, en onderzoeken of de bouw van huurwoningen voor starters aan de noordkant van het park haalbaar is”. De komst van een hotel is nog steeds niet aan de orde. “Daarvoor is de vraag op dit moment niet groot genoeg.” In de toekomst sluit Sleegers de komst van een hotel niet uit, wellicht in combinatie met een congrescentrum. “Dat zijn twee puzzelstukjes, die in elkaar passen.” Maar, eerst moet de campus zich verder ontwikkelen. ,”Als campus moeten we gezamenlijk communiceren en naar buiten toe de neuzen allemaal dezelfde kant op hebben staan. Dat is ook het geheim van Brainport Eindhoven. We moeten een plek worden waar daadkrachtig wordt samengewerkt. Krampachtig vast blijven houden aan je eigen agenda kan niet meer.”

Studenten

De eerste stappen naar een campus zijn gezet. Het MBO College Hilversum, het Mediacollege Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam zijn al present. Ruim duizend studenten zijn dagelijks actief op het Media Park, naast honderden stagiairs. Deze maand komen daar ook de studenten van de Hogeschool van Utrecht bij. Sleegers: “Scholen komen naar ons toe omdat ze dicht bij de bedrijven willen zitten en daar hun mediaopleidingen op kunnen afstemmen.”

Van leegstand is op het Media Park nauwelijks sprake. De zuidkant van het park zit vol, en aan de noordkant is er eigenlijk alleen nog substantiële ruimte (6.000 m2) in The Gateway. Maar dit gebouw is met name bedoeld als plek voor talentontwikkeling, en biedt onder meer onderdak aan onderwijsinstellingen.

“Dit is heel belangrijk om een stevige, volgende stap te maken”, reageerde de Hilversumse mediawethouder Karin Walters in de MediaWatch-podcast. “We zijn er bijna, maar de partijen moeten nog wel de samenwerkingsovereenkomst tekenen. Dan kunnen we 1 januari van start”.

Media Park 2.0 als bruisende proeftuin voor talent en bedrijf

Zoals Brainport Eindhoven bekend staat als de campus waar alle technische kennis en knappe koppen zitten, zo moet Mediacampus Hilversum straks de plek zijn waar alle makers, talenten en innovaties in de mediawereld bij elkaar komen. Met het Media Park als levendige en inspirerende thuisbasis. Sleegers:“Het moet hier goed toeven zijn voor medewerkers, studenten én bezoekers.”

Het hele interview met Tim Sleegers in de Gooi- en Eemlander lees je hier.

Bron: Gooi- en Eemlander

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws