NPO Luister mag uitbouwen naar volwassen audioplatform

Nieuws

4 oktober 2022
Business

NPO Luister mag uitbouwen naar volwassen audioplatform

Podcasts en live radio van de publieke omroep in één app

De NPO heeft toestemming gekregen voor het verder uitbouwen van NPO Luister. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en mag nu van Media staatssecretaris Uslu definitief door als hét audioplatform van de publieke omroep, met alle podcasts en live NPO-radiozenders overzichtelijk op één plek.         

NPO-bestuurslid Martijn van Dam: “Podcasts worden alsmaar populairder en de publieke omroep is verreweg de grootste aanbieder. Daarom is dit goed nieuws voor alle liefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar podcasts. Je vindt bij NPO Luister makkelijk je favorieten en ontdekt snel nieuwe titels. De NPO kan nu weer een stap maken om nog meer digitaal te worden.”

Jurre Bosman, directeur audio NPO, is blij dat met deze app nog meer mensen kennis kunnen maken met het ruime audio-aanbod van de publieke omroep: “Naast live radio speelt podcast een steeds belangrijker rol in het luisterpatroon. Omdat het aanbod sterk is gegroeid in variatie en aantal, willen we luisteraars beter gaan gidsen en passende aanbevelingen gaan doen. NPO Luister wordt daar hét platform voor al het aanbod, handig naar onderwerp gerangschikt en gemakkelijk te beluisteren. De komende periode gaan we de app verder uitbouwen en ontwikkelen, mede aan de hand van de ervaringen en wensen van ons publiek.”

Het audio-aanbod op NPO Luister is voor alle leeftijden en daarom heel breed: van nieuws, actualiteiten en opinie tot amusement, levensbeschouwing en human interest. Ook zijn er talloze podcasts te vinden over kunst en expressie, muziek, drama, kennis, educatie en sport. Van interviews en documentaires tot hoorspelen en speciale producties voor kinderen. En op termijn worden gebruikers van de app dankzij publieke aanbevelingen persoonlijk gegidst door het enorme aanbod.

Benieuwd naar meer over dit onderwerp? Klik dan hier om meer te lezen.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws