Anti-racisme serie ‘Uit de kramp’ wordt lesmateriaal voor scholieren

Nieuws

25 juni 2024
Nieuws & Events

Anti-racisme serie ‘Uit de kramp’ wordt lesmateriaal voor scholieren

In samenwerking met KRO-NCRV, Schooltv en het Wereldmuseum, presenteert Beeld & Geluid nieuw lesmateriaal gebaseerd op de tv-serie ‘Uit de Kramp’. In deze driedelige serie, recent uitgezonden op NPO 3, onderzoekt presentatrice Sosha Duysker waarom het zo moeilijk is om over racisme te praten.

Ter voorbereiding op Keti Koti (maandag 1 juli) heeft het onderwijs-team van Beeld & Geluid fragmenten uit Uit de Kramp geselecteerd, voorzien van discussievragen om gesprekken in de klas te stimuleren. Docenten kunnen daarnaast gebruikmaken van kant-en-klare lessen over Keti Koti en een Racisme Kennistest, verrijkt met archiefmateriaal.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we ons állemaal meer verdiepen in onze gezamenlijke geschiedenis. Want we staan niet los van het verleden, we zijn er allemaal onderdeel van. En daarmee zijn we ook samen de sleutel tot de toekomst. Het is mijn overtuiging dat meer kennis leidt tot meer begrip. En vanuit begrip ontstaat empathie,” aldus Sosha Duysker.

Toegang tot Mediacollectie
In de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid kunnen leerlingen, studenten en docenten gratis toegang krijgen tot meer dan 170.000 programmatitels uit het media-archief. De onderwijsafdeling selecteert de beste fragmenten per vakgebied om het onderwijs te verrijken.

Uit de Kramp is beschikbaar bij KRO-NCRV op NPO Start. Aanvullend lesmateriaal met beelden uit de serie is ook beschikbaar via het Wereldmuseum en Schooltv.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws