Mikkel Hofstee: “De grootste uitdaging ligt op het gebied van mentale gezondheid”

Nieuws

20 maart 2023
Business

Mikkel Hofstee: “De grootste uitdaging ligt op het gebied van mentale gezondheid”

Deze week staat het Media Park in het teken van vitaliteit. Gedurende de week is er van alles te doen op het park: sportklasjes, vitaliteits-talks en uiteraard een gezellige campusborrel. Wij spraken met Mikkel Hofstee, CEO en oprichter van Lifeguard, over het belang van vitaliteit en de uitdagingen op dat vlak. Mikkel: “We moeten langer doorwerken dan ooit, dus het is belangrijk om fit te blijven.”

Wat doet Lifeguard precies?

“Wij helpen organisaties vitaal te worden en bieden individuele medewerkers handvatten om hun eigen energieniveau goed te managen en vitaal te zijn en te blijven, door middel van coaching en training. Daarnaast begeleiden wij de leiders van deze bedrijven naar de transformatie naar vitaal leider te worden, dit ook te faciliteren binnen het team en helpen wij ze de cultuur onder de loep te nemen. Zo ontstaan er organisaties waar mensen zich veilig voelen, in hun kracht staan en het beste uit zichzelf kunnen halen. Organisaties waar mensen graag willen werken en het verzuim en verloop relatief laag is.”

Hoe gaan jullie precies te werk?

“Voorafgaand aan een traject gaan wij in gesprek met de leiding van een organisatie en het liefst ook een aantal medewerkers, om een goed beeld te krijgen van de uitdagingen en wensen ten aanzien van vitaliteit in dit bedrijf, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Wij geloven namelijk in een integrale aanpak.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

“Dat hangt een beetje van de dag af. Ik start de dag drie of vier keer in de week met kwartiertje yoga, en soms vul ik dat aan met ook even mediteren. Ik ga drie tot vier keer per week naar kantoor en ik bezoek ook regelmatig klanten.”

Wat is de grootste uitdaging in je werk en hoe ga je hiermee om?

“Zorgen dat we niet meegaan in de waan van de dag van onze klanten. Het helpt om zelf het goede voorbeeld te geven.”

Is vitaliteit belangrijk voor jou?

“Vanzelfsprekend. We moeten langer doorwerken dan ooit, dus het is belangrijk om fit te blijven.”

Wat doe jij er zelf aan om vitaal te blijven?

“Veel afwisselende dingen. Ik wandel bijvoorbeeld veel. We lunchen altijd samen op kantoor en dan eten we veel groente. Ik heb ook nog andere tips – maar die vertel ik tijdens de Vitaliteits-talk over De Oermens 2.0, aanstaande dinsdagmiddag, tijdens de Media Park Week van Vitaliteit.”

Ben jij benieuwd naar de rest van het interview? Klik dan snel hier om verder te lezen. 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws