Kunstwerk herdenkt ‘beruchte wissel’ Arjen Robben

Nieuws

6 juni 2024
Nieuws & Events

Kunstwerk herdenkt ‘beruchte wissel’ Arjen Robben

Het Media Park heeft een nieuw kunstwerk dat herinnert aan een pijnlijk moment voor Nederlandse voetbalfans: de wissel van Arjen Robben voor Paul Bosvelt tijdens het EK 2004.

Het beeld, geplaatst op het Harry de Winter Dwarspad achter het grote parkeerterrein, toont Paul Bosvelt naast een man die aangeeft dat Robben het veld moet verlaten. De tekst bij het kunstwerk luidt: “Ter nagedachtenis aan de wissel van Arjen Robben voor Paul Bosvelt”.

Dit moment, vaak beschouwd als de slechtste wissel in het Nederlandse voetbal, vond plaats op 19 juni 2004. Robben, die in bloedvorm verkeerde, werd bij een 2-1 voorsprong gewisseld voor Bosvelt. Nederland verloor uiteindelijk met 2-3 van Tsjechië.

Bondscoach Dick Advocaat kreeg veel kritiek voor deze beslissing. Het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren van de VPRO blijkt de initiatiefnemer van het kunstwerk te zijn. Volgens een woordvoerder van Human Factor, producent van het programma, is de aanleiding hiervoor te zien op 10 juni om 19.25 uur op NPO3.

Het is niet bekend hoelang het beeld blijft staan, maar bezoekers kunnen voorlopig nog stilstaan bij deze historische en traumatische gebeurtenis.

Bron: HilversumsNieuws

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws