Noëlle over van alle tijd in de wereld naar fulltime stage lopen
9 juni 2022
Students

Noëlle over van alle tijd in de wereld naar fulltime stage lopen

Noëlle Erhart

CLIFF

Ik ben Noëlle Erhart, 22 jaar, Media and Entertainment management student en momenteel hard bezig met het schrijven van mijn scriptie. In deze blog vertel ik je graag over mijn stage en hoe ik bij mijn scriptie onderwerp ‘Internship/Life Integration’ ben gekomen. Mijn stage bij CLIFF als productie stagiair, voor onder andere Sas heeft een soa, Netflix, Kruidvat, Fanta, KFC, Domino’s en Swiss Sense.

Solliciteren
In 2021 was het voor mij tijd om stage te gaan lopen. Ik had een sollicitatiegesprek bij CLIFF, ik vond het spannend, maar ik had er een goed gevoel over. Het was een heel leuk gesprek. Een paar dagen later kreeg ik een telefoontje dat ik was aangenomen als productie stagiair. Ik kon niet geloven hoe snel dat was gegaan, mijn eerste gesprek en meteen al raak.

Kip zonder kop 
Toen ik in februari kon beginnen aan mijn stage vond ik het erg spannend. Ik wist nog niet zo goed wat ik kon verwachten en wat er nou van mij werd verwacht. Mijn eerste opdracht was voor Swiss Sense. Zelf had ik het idee dat ik een beetje rondliep als een kip zonder kop. Naarmate ik meer opdrachten deed voelde ik me steeds meer op mijn plek als productie stagiair. We werkten veel met een vaste pool freelancers, deze begon ik ook steeds vaker tegen te komen bij producties. Ik verheugde mij dan vaak om hun ook weer te zien, want zij vonden het leuk om mij van alles te vertellen over wat zij deden voor producties.

Half naakte in geoliede dansers 
Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd. Bijvoorbeeld waar je slangen, een springende auto, de zon op een regenachtige dag en half naakte in geoliede dansers vandaan kan halen. Maar ook om te onderhandelen, budgetteren, overtuigen, plannen, communiceren, overzicht te houden en vooral dat niks onmogelijk is.

Van productieassistent naar producer 
Waar ik in het begin van mijn stage alleen maar specifieke opdrachten van de producer uitvoerde, mocht ik op een gegeven moment steeds meer zelf de touwtjes in handen nemen. Aan het einde van mijn stage mocht ik als producer aan de slag voor Kruidvat. Dit was ontzettend gaaf om te mogen doen en was voor mij een hele mooie afsluiting van mijn stage.

Balans vinden 
Ondanks dat ik een fantastische tijd heb gehad had ik soms moeite met het vinden van een balans. Als student ben je gewend om alle tijd van de wereld te hebben, dus toen ik fulltime aan de slag ging, was dat wel even wennen. Je hebt ineens minder tijd voor je vrienden, familie, werken, jezelf en schoolopdrachten.

Tijdens de opnames van Sas heeft een soa, zat ik helemaal ik een bubbel, tijd voor andere dingen zat er niet in. Soms moest ik om 4 uur in de ochtend opstaan of was ik pas om 3 uur in de ochtends thuis. In het begin vond ik dat lastig, maar naarmate mijn stage voortduurde werd dat steeds makkelijker. Dit komt ook omdat ik zelf wat dingen heb veranderd om mijn balans te verbeteren. Ik ben bijvoorbeeld weer gaan werken in de horeca, dan kon ik even lekker mijn hoofd leeg maken en uit de routine stappen van opstaan, stage, eten en slapen. Dat werkte voor mij heel goed. Ik vond het erg interessant hoe sommige mensen heel veel doen maar toch goed verschillende delen uit hun leven kunnen balanceren en andere bijvoorbeeld alleen werk hebben en geen balans kunnen vinden.

Lees het complete interview met Noëlle via MediaStages

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn