Jessie Maasbach (ITV) “Iedereen – hoe groot of klein ook – heeft een verhaal”
3 augustus 2023
Interviews, Professionals

Jessie Maasbach (ITV) “Iedereen – hoe groot of klein ook – heeft een verhaal”

Jessie Maasbach

Redacteur en Quoter ITV

Jessie Maasbach (24) is Redacteur en Quoter bij ITV Studios Netherlands. Momenteel is ze druk bezig met de casting van het gloednieuwe seizoen van Love Island NL/BE. “Over een maandje ga ik mee naar het eiland om daar te quoten. Zin in!” 

Wat was je eerste mediabaan(tje)?

“Mijn eerste échte kennismaking met televisie was toen ik een redactiestage ging lopen bij Talpa (later ITV Studios) voor het programma 5 Uur Live. Ik heb daar enorm veel geleerd en veel verschillende facetten van het tv maken gezien: van het redactiewerk op kantoor, tot aan hoe het eraan toe gaat in de studio en de regie.”

Waar en wanneer begon je loopbaan op het Media Park?

“Mijn loopbaan begon bij 5 Uur Live tijdens mijn stage, daarna liep ik overigens nog eens stage! Dit was bij Skyhigh TV voor het programma 4 handen op 1 buik

Wat houdt jouw functie precies in?

“Als redacteur werk je aan de inhoud van een programma, in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan de casting, het interviewen en de verdere invulling van het programma.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Mijn werkzaamheden op een dagelijkse basis kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het schrijven van bio’s en scripts, de casting van kandidaten voor het programma, het regelen van zaken voor draaidagen, het begeleiden van kandidaten tijdens draaidagen, interviews houden/quoten en andere redactionele zaken. Een hele boel dus! Voor mij maakt onder andere die afwisseling/diversiteit het werk ook zo leuk!”

Wat maakt dit werk zo leuk?

“Naast dat ik de afwisseling van mijn taken zo leuk vind, heb ik ook altijd hele lieve en leuke collega’s gehad. Dat maakt je werk natuurlijk ook nóg leuker!” 

Wat zijn de belangrijkste trends die je momenteel ziet in jouw vakgebied?

“Poeh, dat is een lastige… Het is toch wel dat televisie veel makkelijker beschikbaar is met de komst van alle streamingdiensten. Je hoeft steeds minder op een vast tijdstip achter de buis te zitten, mis je het? Dan kan je het vaak gewoon terugkijken. Doe ik trouwens ook vaak haha.” 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

“Misschien een beetje cliché, maar het vertellen van (persoonlijke) verhalen door middel van televisie vind ik echt het allerleukst. Als er iets is dat ik met dit werk geleerd heb, is het wel dat iedereen – hoe groot of klein ook – een verhaal heeft.” 

Wat is het leukste/gaafste/meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt (mee)gewerkt?

“Ik denk dat mijn allereerste baan als redacteur mij altijd zal bijblijven!” Ik werkte destijds als redacteur voor het eerste seizoen van het programma ‘Down The Road’. We gingen met de groep op reis door Nederland, iets wat ik niet gauw zal vergeten.”

Is er iets op carrièregebied wat je absoluut een keer zou willen doen of aan willen meewerken?

“Het vertellen van verhalen vind ik, zoals ik eerder al zei, het allerleukst om te doen en daarom lijkt het mij erg gaaf om ooit eens mee te werken aan documentaires.” 

Wat zijn jouw toekomstdromen?

“Op werkgebied vind ik dat een lastige vraag.. Ik probeer niet te veel uit te stippelen en vooral te doen wat ik op het moment het leukst vind! Op dit moment ben ik helemaal gelukkig als redacteur, maar in de toekomst lijkt het mij ook heel leuk om richting verslaggeving te gaan. En nóg verder in de toekomst wil ik misschien wel eindredacteur worden.” 

Hoe vind je het om op het Media Park te werken?

“Daar kan ik heel kort over zijn: heel leuk en fijn! Alles is lekker dichtbij en het is ook nog eens goed te bereiken. Alles is lekker dicht bij elkaar gelegen.!” 

Wat is jouw levensmotto?

“Kindness costs nothing.Ik vind het super belangrijk dat we een beetje lief zijn voor elkaar.” 

Heb je (opmerkelijke) hobby’s of interesses?

“Hele grappige of gekke hobby’s heb ik denk ik niet, maar misschien is het wel redelijk opmerkelijk dat ik regelmatig dingen in mijn eentje doe. Ik ben heel graag met mensen om mij heen, maar ik kan ook goed alleen zijn. Is er een artiest die ik graag wil zien? Dan ga ik wel alleen naar dat concert. Naar de bioscoop? Die popcorn krijg ik in mijn eentje ook wel op.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Voor een goede spaghetti carbonara of een lekkere risotto kom ik mijn bed wel uit!”

Waar kan je echt van genieten?

“Omringd zijn met familie en vrienden! En af toe dus van alleen zijn. ;)”

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn