“Het Media Park is voor mij het Hollywood van Nederland”
12 januari 2023
Interviews, Professionals

“Het Media Park is voor mij het Hollywood van Nederland”

Floor Verkerk

Educatief contentredacteur schooltv bij de NTR

Floor Verkerk (26 jaar) studeerde Journalistiek in Utrecht aan de Hogeschool Utrecht en en werkt nu als educatief contentredacteur bij schooltv van de NTR. Haar werk bestaat uit heel veel researchen, scripten en monteren. “Momenteel maak ik een 360 graden tour over het VOC-schip in Amsterdam.

Wat houdt jouw functie als educatief contentredacteur bij ‘schooltvprecies in?

Ik houd mij met name bezig met het maken van nieuwe video’s over landen, historische topics en ik doe research voor Clipphanger. Dat zijn animaties van 1 minuut over uiteenlopende onderwerpen zoals Wat is nepnieuws? of Wie was Fidel Castro?

Daarnaast ben ik veel bezig met het maken van interactieve schoolplaten. Momenteel werk ik aan een 360 graden tour over het VOC-schip in Amsterdam, waarin kinderen meer kunnen leren over handel en slavernij in de 17e en 18e eeuw. Maar ook de social media en het maken van webpagina’s e.d. behoren tot mijn werkzaamheden.”

Wat was je eerste media baan(tje)?

“Ik heb her en der wat (vrijwillige) klussen gedaan zoals interviews met film- en televisiemakers. En na mijn stage bij Zapplive (KRO-NCRV) heb ik daar ook nog zeker een jaar freelance klussen gedaan. Mijn loopbaan op het Media Park begon dus toen ik stage ging lopen bij Zapplive in 2017.”

Hoe vind je het om op het Media Park te werken?

“Toen ik jong was droomde ik er al van om later op het Media Park te werken. Het was voor mij het Hollywood van Nederland, dus daar moest en zou ik later zijn. Helaas heb ik het Media Park wel veel meegemaakt in corona tijd: Lege parkeerplaatsen, dichte koffietentjes, dus hopelijk wordt het snel weer net zo bruisend zoals ik mij dat vroeger voorstelde. Veel mediabedrijven zitten hier bij elkaar. Dat maakt het leuk en inspirerend. Zelf werk ik bij de NTR, dus dat pand is direct verbonden met BNNVARA, VPRO en Human. Er hangt hier echt een ‘wij gaan het maken’-sfeertje. Je merkt aan alles dat hier televisie, radio en online content wordt gemaakt.” 

Wat is het meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt (mee)gewerkt?

“Deze zomer heb ik voor het tweede jaar op rij VakantieHONK gemaakt. Dit is een product dat ontstaan is in corona tijd om de leerachterstand bij kinderen een klein beetje in te halen tijdens de zomervakantie. Dit jaar heb ik samen met onze producer en met behulp van TIP, Team Integrale Programma ontwikkeling binnen de NTR, het product doorontwikkeld. En dat werd een speeltuin: We hebben twaalf bekende ‘vakantiegangers’ gekoppeld aan vakantielanden en zijn daarvoor het hele land doorgereden. Van het strand in Zandvoort, een boerderij in de Beemster tot een klimbos in Apeldoorn. Superleuk om te mogen maken!”

Heb je (opmerkelijke) hobby’s of interesses?

“In mijn vrije tijd organiseer ik activiteiten en weekenden voor jongeren in de natuur en begeleid ik zomerkampen voor kinderen. Dat vind ik erg leuk om naast mijn werk te doen!”

Is er iets op carrièregebied wat je absoluut een keer zou willen doen? 

“Ik heb nog heel veel wensen. Op dit moment wil ik vooral heel graag dat we met Schooltv iets meer teruggaan naar vroeger: Nog meer zelf content maken. Leuke en leerzame geschiedenis explainers maken bijvoorbeeld of op een creatieve manier uitleggen hoe zoiets als een ecosysteem werkt.”

 Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Laat mij maar liggen, haha! Tenzij iemand zegt: We gaan nu naar Suriname om een programma op te nemen over slavernij voor kinderen. Want dat ontbreekt zeker nog op televisie wat mij betreft.” 

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn