Het Mediamuseum in Beeld & Geluid is officieel geopend!

Nieuws

9 februari 2023
Business

Het Mediamuseum in Beeld & Geluid is officieel geopend!

Het Mediamuseum van Beeld & Geluid is woensdagavond officieel geopend door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Na een verbouwing van 2,5 jaar is het museum in Hilversum compleet vernieuwd en klaar om vanaf aanstaande zaterdag 11 februari bezoekers te ontvangen.

In oktober 2020 sloot Beeld & Geluid de deuren van het museum en werd gestart met het volledig afbreken van de voormalige ‘Experience’ en de opbouw van het nieuwe Mediamuseum. Met meer dan vijftig interactives en honderden uren aan audiovisueel materiaal is het museum het meest interactieve Mediamuseum ter wereld. De gepersonaliseerde museumreis maakt het een unieke ervaring voor iedere bezoeker.

Sinds de opening van het vorige museum in 2006 is het medialandschap drastisch veranderd. Drie maanden na opening werd YouTube pas gelanceerd en in de jaren die volgden explodeerde het gebruik van social media door het bezit van smartphones. Van ‘de media bepalen mijn wereldbeeld’ werd het ‘ik bepaal de media en de media bepalen mij’. Genoeg aanleiding voor Beeld & Geluid voor de bouw van een compleet nieuw Mediamuseum dat laat zien hoe media werken en dat de bezoekers even optilt uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.

Mediamuseum

Bij binnenkomst in het museum maakt de bezoeker een eigen Mediaprofiel aan via de Mediamuseum-app. Dat Mediaprofiel zorgt ervoor dat je een unieke, gepersonaliseerde museumreis krijgt voorgeschoteld. Een bezoek aan het museum is voor alle bezoekers, vanaf ca. 8 jaar, een unieke, leerzame maar vooral inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst. Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer geeft in een persoonlijk interview toelichting op deze geweldige ontwikkeling. Die is nu te lezen via deze link.

De officiële openingshandeling werd vanavond verricht door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal van Cultuur en Media van het ministerie OCW en Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld & Geluid. Het Mediamuseum opent zaterdag 11 februari om 10.00 uur de deuren voor publiek en is vanaf dat moment iedere week van dinsdag tot en met zondag te bezoeken.

Tickets voor het Mediamuseum zijn te bestellen via tickets.beeldengeluid.nl.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws