Carrièresprongen Media Park | Mei

Nieuws

31 mei 2023
Business

Carrièresprongen Media Park | Mei

Op het Media Park werken zo’n zesduizend mensen bij meer dan honderd verschillende mediabedrijven. Van AV-specialisten en journalisten, tot marketingexperts en producers. In deze nieuwe rubriek lees je over de carrièresprongen van nieuwkomers en oude bekenden op het Media Park. 

Sophie van Leeuwen: Correspondent Afrika voor RTL Nieuws

Sophie van Leeuwen begint op 1 juli als correspondent Afrika voor RTL Nieuws

De 45-jarige Van Leeuwen gaat voor RTL verslag doen vanuit standplaats Kaapstad en reist ze door Afrika om verhalen te maken die ‘raken in hoofd en hart’. “Afrika barst van de urgentie. Alles komt daar samen: onze zoektocht naar grondstoffen, extreme klimaatverandering en grote migratiestromen, geopolitiek. Het is een jong continent vol creatieve ideeën. Die gaan we filmen!”, zegt Van Leeuwen.

Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers: Tijdelijke presentatoren bij NOS Sport

Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers gaan de komende maanden als tv-presentator aan de slag bij NOS Sport.

Suse van Kleef over de presentatie van het WK: “Dit zijn de speciale toernooien waar ik naar uitkijk. Ik verheug me enorm op een maand lang mondiaal topvoetbal en op het vertellen van alle verhalen die deze sport zo interessant maken.”

“Ik heb er zin in, zoveel zelfs dat ik mijn radiowerk tijdelijk op een lager pitje zet”, geeft Jeroen Latijnhouwers aan. “Dat heb ik nog niet eerder gedaan maar deze keer wel. Sport is een rode draad door mijn leven: als beoefenaar, als liefhebber en ook vakmatig. Ik heb een aantal jaar als sportjournalist gewerkt en het is meer dan leuk die tijd een kort vervolg te geven.”

Gerrit Hiemstra: Stopt als NOS-weerman

Gerrit Hiemstra stopt na bijna 25 jaar als weerman voor de NOS. Hij wil tijd vrijmaken voor nieuwe activiteiten op het terrein van klimaatneutraal en biobased bouwen. Hiemstra’s laatste weersverwachting in het NOS Journaal is in september.

Hiemstra: “Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij de NOS en doe het werk nog altijd met veel plezier. Het blijft een voorrecht om onderdeel te zijn van de NOS en een bijdrage te leveren aan het informeren van de Nederlandse samenleving. Tot nu toe heb ik vooral veel verteld en gesproken over klimaatverandering, maar nu wil ik er ook echt iets aan gaan dóen.”

Marjolein van der Linden: Nieuwe Chief Operations Officer van RTL Nederland

Per 1 mei is Marjolein van der Linden Chief Operations Officer van RTL Nederland

Marjolein van der Linden over haar benoeming: “Ik ben vereerd met deze benoeming. Naast de belangrijke taak om RTL employer of choice te laten zijn en blijven, kijk ik ernaar uit om met al mijn collega’s van HR, Legal, Distributie en Facility Management verder te werken aan een toonaangevend en krachtig RTL.“

Wij wensen onze collega’s veel succes met hun nieuwe functies!

Heb jij een nieuwe collega of ken jij iemand die binnenkort een carrièresprong maakt? En zijn zij werkzaam op het Media Park? Laat het ons dan vooral weten via campus@mediapark.nl en zet je (nieuwe) collega in het zonnetje! 

Lees hier het artikel over de carrièresprongen van april

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws