Johnny de Mol stopt als presentator bij HLF8

Nieuws

3 november 2022
Business

Johnny de Mol stopt als presentator bij HLF8

Johnny de Mol (43) keert niet meer terug als presentator van ‘HLF8’. Hij vindt het belangrijker om zich te focussen op zijn eigen welzijn en dat van zijn familie, dit laat Talpa weten in een verklaring aan ‘Shownieuws’. 

“Ondanks de positieve uitslag van het onderzoek, valt de weerslag van deze hele periode Johnny zwaarder dan gedacht. Hij wil zich daarom volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving”, staat er in de verklaring.

De beslissing valt Johnny zwaar. “Hij is de redactie van HLF8 ontzettend dankbaar voor de tomeloze inzet en het mooie avontuur dat ze met elkaar hebben beleefd. En wil dit moment nog een keer aangrijpen om iedereen te bedanken voor alle warme berichten die hij de afgelopen periode heeft mogen ontvangen.”

Talpa laat weten de keuze van Johnny te respecteren. “We kijken terug op een enerverende periode waarin hij ons als host van het programma mooie, emotionele en spraakmakende momenten heeft bezorgd. Voorlopig presenteren Hélène Hendriks en Leonie ter Braak afwisselend HLF8. Zodra er meer te melden is, dan laten wij dit weten.”

Johnny besloot eind april met de talkshow te stoppen na een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik. “Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten”, zei hij destijds. Het Openbaar Ministerie kwam eerder dit jaar al tot het oordeel dat uit deze melding ‘geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt’.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws