Carrièresprongen Media Park | April

Nieuws

25 april 2023
Nieuws & Events

Carrièresprongen Media Park | April

Op het Media Park werken zo’n zesduizend mensen bij meer dan honderd verschillende mediabedrijven. Van AV-specialisten en journalisten, tot marketingexperts en producers. In deze nieuwe rubriek lees je over de carrièresprongen van nieuwkomers en oude bekenden op het Media Park. 

Charelle Akihary: Directeur Publiek & Marketing bij NPO

Charelle Akihary begint op 1 mei als de nieuwe Directeur Publiek & Marketing bij de NPO.

Charelle: “De NPO heeft met zijn maatschappelijke opdracht een unieke en waardevolle plek in onze maatschappij. Ik hecht veel waarde aan co-creatie en innoveren. De publieke omroep is de plek om betekenisvolle impact te maken met marketing, met aandacht voor wat er in de samenleving speelt. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met de collega’s van NPO en de omroepen te werken aan de impact van deze bijzondere organisatie.”

Ezea Eeman: Directeur Strategie bij NPO

Ezra Eeman start per 1 juni als Directeur Strategie, een nieuwe functie binnen NPO.

Ezra: “De veranderingen in het medialandschap en in het mediagebruik gaan razendsnel en het is cruciaal dat de publieke omroep mee evolueert. Uiteindelijk is de vraag: hoe blijf je relevant en zichtbaar in een steeds breder veld van platformen en kanalen? Ik kijk er erg naar uit om dat vraagstuk samen met collega’s van NPO en de omroepen vast te pakken en te bouwen aan een wendbare en toekomstgerichte publieke omroep.”

Rudy Bouma: VS-correspondent bij NOS

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma wordt de nieuwe multimediale correspondent Noord-Amerika van de NOS. Per 1 augustus is hij de opvolger van Lucas Waagmeester, die in maart Washington DC verruilde voor Hilversum en de post adjunct-hoofdredacteur Nieuws.

Voor Bouma gaat met het correspondentschap in de VS een langgekoesterde droom in vervulling: “Het brengt me naar de bakermat van onderwerpen waarmee ik me de afgelopen jaren intensief heb beziggehouden, zoals Big Tech, online desinformatie, maatschappelijke polarisatie en rechts-extremisme. Toch kijk ik vooral uit naar gesprekken met gewone Amerikanen, naar reportagereizen in dat uitgestrekte land en naar verslag doen van de presidentsverkiezingen in 2024.”

Ahmet Polat nieuwe hoofdredacteur HUMAN

Vanaf 1 mei wordt fotograaf Ahmet Polat de nieuwe hoofdredacteur van omroep HUMAN. Met de komst van Polat wordt de hoofdredactie van de groeiende publieke omroep verder versterkt. De hoofdredactie bestaat nu uit Willemien van Aalst en Marc Josten, waarbij Van Aalst ook de functie van directeur bekleedt.

Ahmet Polat: “De waardes in mijn werk kan ik één op één naast de doelstellingen van HUMAN leggen. Er zijn zoveel uitdagingen op dit moment in de samenleving. En er zijn zoveel partijen die tegenover elkaar staan, mensen die zich niet gezien en alleen voelen. Ik denk dat media een enorme rol spelen in het betrekken van mensen. Het is evident dat HUMAN daar al decennia mee bezig is. Ik zie het als een gezamenlijke opdracht. Daarom is HUMAN voor mij de perfecte plek.”

Wij wensen onze collega’s veel succes met hun nieuwe functies!

Heb jij een nieuwe collega of ken jij iemand die binnenkort een carrièresprong maakt? En zijn zij werkzaam op het Media Park? Laat het ons dan vooral weten via campus@mediapark.nl en zet je (nieuwe) collega in het zonnetje! 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws