Geen goedkeuring voor voorgenomen fusie RTL Nederland en Talpa Network

Nieuws

30 januari 2023
Business

Geen goedkeuring voor voorgenomen fusie RTL Nederland en Talpa Network

Op donderdag 26 januari heeft de ACM mondeling laten weten dat er geen goedkeuring wordt verleend aan de fusie tussen RTL Nederland en Talpa Network. De ACM heeft bericht dat de markttest van de voorgestelde remedie de zorg van de ACM niet heeft kunnen wegnemen. Het huidige fusietraject stopt daarmee. De ACM heeft aangegeven een aantal weken nodig te hebben om het verbod op de fusie verder uit te werken. 

RTL Nederland en Talpa Network zijn teleurgesteld dat ze de ACM niet hebben kunnen overtuigen van de snelle veranderingen binnen het medialandschap en de impact die dat heeft op lokale spelers. Beide partijen blijven er sterk in geloven dat deze fusie het beste antwoord is op de uitdagingen die voortvloeien uit de concurrentie van grote internationale spelers, zowel in de strijd om content als in de strijd om de kijkers en adverteerders.

Pim Schmitz, CEO Talpa Network: “De fusie was in mijn ogen het allerbeste antwoord geweest op de uitdagingen waar de markt ons voor stelt. Dat zelfs het remedievoorstel met Mediahuis onvoldoende is om de zorgen van ACM weg te nemen is teleurstellend. We zijn de fusie vanuit kracht gestart en zullen nu de toekomst met onze creativiteit verder vorm gaan geven om de grote uitdagingen hoofd te bieden. We kijken hier vol vertrouwen naar uit.”

Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland: “Ondanks het besluit van de autoriteiten blijven we ervan overtuigd dat we samen met Talpa Network nieuwe kansen hadden kunnen creëren in het Nederlandse medialandschap. Wij zijn echter een bedrijf met een sterke visie en investeringskracht. We kunnen onze kijkers, makers en zakenpartners verzekeren van onze niet aflatende inzet om de sterke positie van RTL als toonaangevend Nederlands mediabedrijf uit te bouwen. Een positie die iedereen ten goede komt. RTL Nederland staat er goed voor, we hebben een uitstekend personeelsbestand en met de volledige steun van onze aandeelhouder zullen we onze positie op tv, digitaal en streaming verder uitbouwen.”

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws