Forse verlaging vergoedingen uitzending EK Voetbal op publieke schermen

Nieuws

25 juni 2024
Business

Forse verlaging vergoedingen uitzending EK Voetbal op publieke schermen

De NOS en NPO hebben in overleg met Videma besloten de vergoedingen voor het EK 2024 fors te verlagen. De nieuwe tarieven zijn teruggebracht naar het niveau van 2014, gecorrigeerd met jaarlijkse indexeringen, wat resulteert in een verlaging van ruim 75% op het huidige tarief.

Deze verlaagde vergoedingen gelden met terugwerkende kracht voor de gehele duur van het EK. Ondernemers en instellingen die al een evenementenlicentie hebben aangeschaft, worden gecompenseerd. De tariefverlaging komt na jaren van stijgende prijzen door jaarlijkse indexeringen en incidentele verhogingen.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur bij NOS Sport, benadrukt het belang van toegankelijkheid: “Het EK brengt mensen samen, of dat nu thuis is of op een groot plein. Met deze aanpassingen willen we de horecaondernemers tegemoetkomen en hopen we op volle pleinen tijdens de wedstrijden van Oranje.”

Videma verstrekt namens rechthebbenden toestemming voor het uitzenden van tv-programma’s, inclusief EK-wedstrijden, op grote schermen. Hiervoor is een evenementlicentie nodig. Na afloop van het EK zullen de NOS, NPO, Videma en andere rechthebbenden de toekomst van deze vergoedingen bespreken.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws