Carrièresprongen Media Park | Juli

Nieuws

31 juli 2023
Nieuws & Events

Carrièresprongen Media Park | Juli

Op het Media Park werken zo’n zesduizend mensen bij meer dan honderd verschillende mediabedrijven. Van AV-specialisten en journalisten, tot marketingexperts en producers. In deze nieuwe rubriek lees je over de carrièresprongen van nieuwkomers en oude bekenden op het Media Park. 

Herman van der Zandt: Nieuw vast gezicht van KRO-NCRV

Herman van der Zandt vertrekt bij de NOS en wordt vanaf 1 januari 2024 een nieuw vast gezicht van de publieke omroep KRO-NCRV. De veelzijdige journalist en presentator verlaat na 20 jaar de NOS om bij KRO-NCRV verschillende nieuwe programma’s te presenteren.

Herman van der Zandt kijkt met veel enthousiasme uit naar dit nieuwe avontuur: “Het is een bijzonder gevoel om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En dat bij een omroep die me erg aanspreekt. Het is spannend natuurlijk, maar voelt ook al meteen heel goed. Ik kijk enorm uit naar wat komen gaat”.

Het gehele nieuwsbericht lees je hier.

Eva Jinek: Terug naar de AVROTROS en komt met nieuw programma

Eva Jinek gaat vanaf begin 2024 exclusief samenwerken met AVROTROS en keert daarmee voor minimaal vier jaar terug naar de publieke omroep. De basis van de samenwerking is een nieuw te ontwikkelen programma waarin actualiteiten en cultuur centraal staan.

Eva Jinek: “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren bij RTL. De hele periode was avontuurlijk en ook nog eens heel leerzaam. Nu is het tijd voor iets anders. Toen AVROTROS me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast. We hebben heel veel zin om de kijker daar straks mee te inspireren. Op een later moment gaan we de plannen voor onze samenwerking in detail uitwerken, maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.”

Het gehele nieuwsbericht lees je hier.

Thijs van Soest: Communicatiestrategie en Woordvoering voor RTL Nederland

ITV Studios Netherlands heeft Hanan Farahi per 1 juli benoemd tot Manager Development & Sales. 

Van Soest: “In een gezonde democratie is een aansprekende, betrouwbare publieke omroep van groot belang. Laten we dat vooral blijven koesteren. Die missie blijft in vertrouwde handen van mijn collega’s bij de NPO en de omroepen.”

Herman Meijer: Hoofdredacteur Op1 Omroep MAX

Herman Meijer verruilt BNNVARA voor Omroep MAX. Hij wordt de nieuwe hoofdredacteur van Op1, bevestigt een woordvoerder van BNNVARA.

“Een gerenommeerd hoofdredacteur. Hij wordt de schakel tussen de eindredacteuren van de omroepen, maar staat boven de partijen. Hij is van alle drie de omroepen. Jaagt aan, overlegt en draagt verantwoordelijkheid over de redactie. Eindverantwoordelijk over de avonden blijven de omroepen.”

Jeroen van Dijk: Eindredacteur AVROTROS Klassiek

Jeroen van Dijk start per 1 september aanstaande als eindredacteur AVROTROS Klassiek. Jeroen heeft ruime ervaring in de wereld van orkesten en klassieke muziek-evenementen.

Jeroen van Dijk: “Ik kijk ernaar uit om met de redacties en presentatoren aan de slag te gaan en jong talent voor en achter de schermen een podium te bieden. Ik zet mij ook bijzonder graag in voor de concertseries het Vrijdagconcert en hetZondagochtendconcert, die zo ontzettend belangrijk zijn voor het bereiken van en de interactie met het brede publiek.”

Lees hier het artikel over de carrièresprongen in juni

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws