Herman van der Zandt maakt overstap naar KRO-NCRV

Nieuws

27 juli 2023
Nieuws & Events

Herman van der Zandt maakt overstap naar KRO-NCRV

Herman van der Zandt vertrekt bij de NOS en wordt vanaf 1 januari 2024 een nieuw vast gezicht van de publieke omroep KRO-NCRV. De veelzijdige journalist en presentator verlaat na 20 jaar de NOS om bij KRO-NCRV verschillende nieuwe programma’s te presenteren.

Herman van der Zandt kijkt met veel enthousiasme uit naar dit nieuwe avontuur: “Het is een bijzonder gevoel om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En dat bij een omroep die me erg aanspreekt. Het is spannend natuurlijk, maar voelt ook al meteen heel goed. Ik kijk enorm uit naar wat komen gaat”.

 KRO-NCRV mediadirecteur Sandra Hilster is blij met de komst van Van der Zandt: “Met Herman halen we een groot talent en een vakman in huis. Hij is inhoudelijk, betrokken, scherp en heeft humor. Bij KRO-NCRV werken we als maatschappelijk mediaorganisatie graag samen met mensen die zich willen inzetten voor de wereld van morgen. Herman past daar uitstekend bij”.

20 jaar trouwe dienst

Herman van der Zandt kwam in 2001 in dienst bij NOS Nieuws. Hij was meer dan 20 jaar in dienst en presenteerde programma’s  voor NOS Nieuws, NOS Sport en NOS Evenementen. In de eerste jaren bij de NOS was hij nieuwslezer op de radio bij het NOS Radionieuws. In 2006 werd hij een van de presentatoren van het NOS Journaal, en later medepresentator van de verkiezingsuitzendingen van de NOS en vaste presentator van het radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen.

In 2015 maakte hij de overstap naar NOS Sport, waar hij verschillende radio- en televisie-uitzendingen presenteert, waaronder het Tour de France-programma NOS De Avondetappe. Hij presenteert voor NOS Evenementen programma’s als de Bevrijdingsjournaals en is al meer dan tien jaar het vaste gezicht bij het eindejaarsprogramma NOS Uit het leven en programma rondom de Paralympische spelen bij de NOS. Ook is Herman van der Zandt een van de presentatoren van de populaire YouTube-serie Rondje Binnenhof waarin hij samen met Marleen de Rooy en Xander van der Wulp het politieke nieuws bespreekt.

Herman van der Zandt over zijn overstap: “Het is niet eenvoudig om de NOS na 23 jaar te verlaten. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kijk er naar uit om andere programma’s te maken. Met een ander werkritme, dat momenteel beter bij mij past. Ik heb gelukkig nog even tijd om bij de NOS op een goede manier af te sluiten.”

“Het is buitengewoon jammer dat Herman vertrekt”, aldus algemeen directeur Gerard Timmer van de NOS. “Herman is een van onze meest veelzijdige, gezichtsbepalende presentatoren. Dat blijkt wel uit het feit dat Herman jarenlang zowel voor NOS Nieuws, NOS Sport als NOS Evenementen heeft gewerkt, op alle platforms. Daarnaast, en minimaal net zo belangrijk, zien we met zijn vertrek een buitengewoon prettig mens en collega gaan. Het is voor ons erg jammer, maar we begrijpen zijn persoonlijke overwegingen en gunnen Herman vanzelfsprekend het allerbeste.”

Herman blijft nog tot 1 oktober bij de NOS. De programma’s die Herman van der Zandt gaat presenteren worden later dit jaar bekend gemaakt.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws