Beeld & Geluid presenteert eigen festival: My First Smartphone Festival 2024

Nieuws

9 januari 2024
Business

Beeld & Geluid presenteert eigen festival: My First Smartphone Festival 2024

Beeld & Geluid komt met een eigen festival: het ‘My First Smartphone Festival 2024’. Het evenement is gericht op ouders, verzorgers en leerkrachten, maar vooral op kinderen. Van 21 tot en met 24 maart 2024 transformeert Beeld & Geluid in Hilversum tot dé hotspot voor gezinnen die samen de digitale wereld willen ontdekken.

Stap binnen in een festival dat in het teken staat van mediawijsheid en draait om méér dan alleen schermen en apps. Het My First Smartphone Festival is dé manier om families te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone van je kind. Opvoeders en leerkrachten worden uitgedaagd om samen met kinderen de wereld van smartphones te verkennen op een plezierige en educatieve manier. Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels? Dat en veel meer komt aan bod.

Vijf zones en bekende namen

Bereid je voor op vijf unieke zones vol avontuur: Play, waar je alles leert over gamen op je smartphone en in de Smartphone Game Arcade zelf kunt spelen; Create, hier viert creativiteit hoogtij met workshops en creatieve sessies voor het ontwikkelen van je vaardigheden en talenten door het gebruik van je telefoon; Discover, waar je alles te weten komt over de historie én toekomst van de smartphone; Smart staat in het teken van tips en tricks voor verstandig en gezond gebruik van smartphones en Connect, waar de nadruk ligt op alle mogelijke manieren om in contact te staan met anderen en dingen te delen in de digitale wereld via social media-apps als TikTok en Instagram.

Tijdens het festival kun je workshops verwachten van influencers als Défano Holwijn en Quinn & Aaron, meer leren over nieuwswijsheid met de presentatoren van NOS Jeugdjournaal, ontdekken hoe je de beste foto’s maakt met je smartphone met fotograaf Jan Dirk van der Burg (bekend van NPO Zapp-programma Snap Shot) en bij dé zangschool van Nederland, De Babette Labeij Music Academy, kun je een zangworkshop volgen waarbij je ook leert hoe je jouw zangkunsten het beste kunt vastleggen met je telefoon. Ook presentatrice Lisa Wade (onder meer bekend van Het Klokhuis), goochelaar Lars van Tuijl en Martin Verschoor van gameplatform Power Unlimited zijn aanwezig.

Samen op ontdekking

Het My First Smartphone Festival 2024 is niet alleen een moment om te leren, maar juist ook om te lachen, te spelen en nieuwe vrienden te maken. Geniet van interactieve shows en workshops van influencers en experts en krijg de kans om hen persoonlijk te ontmoeten tijdens meet & greets. Als bezoeker word je getrakteerd op een dag vol verwondering, inspiratie en praktische tips voor slim en verantwoordelijk gebruik van smartphones.

Kaarten nu te koop

De eerste editie van het My First Smartphone Festival vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart 2024. De eerste twee dagen zijn de ‘onderwijsdagen’, waarbij uitsluitend schoolklassen onder begeleiding van docenten aanwezig zullen zijn. Kaarten voor publiek zijn te koop voor zaterdag 23 en zondag 24 maart vanaf 12,50 euro en bieden niet alleen toegang tot het festival, maar ook het Mediamuseum van Beeld & Geluid (waar het festival deels plaatsvindt).

Naast het festival in Hilversum is daarnaast vanaf zondag 11 februari de tentoonstelling My First Smartphone te bezoeken bij Beeld & Geluid in Den Haag. We doen echt álles met onze smartphone. Maar hoe deden we dat vroeger? Deze vraag staat centraal in deze tentoonstelling, waarin je kennis maakt met diverse nostalgische apparaten en de sprong maakt naar de moderne tijd.

Het My First Smartphone Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Vodafone Foundation en de VandenEnde Foundation.

Over Beeld & Geluid

Beeld & Geluid is dé plek waar media samenkomen; in ons kleurrijke pand, online of op locatie. We laten zien hoe je zelf media inzet om je verhaal te vertellen, maar we tonen ook de invloed van media op je persoonlijke leven en op de samenleving. Dat doen we bijvoorbeeld in ons interactieve Mediamuseum, tijdens een workshop voor scholieren over fake news of in een onderzoek naar AI-toepassingen in de media. Het Nederlandse media-erfgoed in ons immense archief staat daarbij centraal, met radio- en televisieprogramma’s, video(games), podcasts, muziek, politieke prenten en foto’s. Op die manier dragen we, samen met partners, bij aan een open, vrije, inclusieve én mediawijze samenleving.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws