Aftrap Dutch Media Week in Beeld & Geluid

Nieuws

3 oktober 2022
Innovation

Aftrap Dutch Media Week in Beeld & Geluid

Vandaag start de Dutch Media Week. Dutch Media Week toont van 3 tot en met 9 oktober de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Samen met een groot aantal partners belichten, stimuleren en promoten ze de vele prachtige ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse media-industrie.  Het mediafestival vindt plaats door heel Nederland met Hilversum Mediastad en het Media Park als centrale hub. 

Maandag 3 oktober staat in het teken van innovatie. Tijdens de innovatiedag staan de laatste ontwikkelingen uit de media-industrie centraal. Deze dag staat in het teken van lezingen en presentaties van de mooiste innovaties uit het Nederlandse Medialandschap. Op deze dag worden de grensverleggende producten uit de media-industrie getoond. Deze dag staat geheel in het teken van innovaties in de industrie. Deze dag bestaat uit inhoudelijke sessies (plenair en parallel), netwerken en een expo markt.

’s Ochtends beginnen ze met lezingen van toonaangevende en internationale sprekers zoals medisch bioloog en praktisch filosoof dr. Ellen ter Gast. De ochtend sluiten ze af met een paneldiscussie met vertegenwoordigers van toonaangevende mediabedrijven. Na de lunch vervolgen ze het zaalprogramma met sprekers over de meest spraakmakende innovaties uit de industrie. Tijdens korte presentaties van 30 minuten komen er diverse innovatieve manieren van werken voorbij waar jij inspiratie uit kunt putten.

Wil je weten wat er die dag allemaal op het programma staat? Kijk dan hier!

Over Dutch Media Week

Het thema van Dutch Media Week 2022 is ‘ON / OFF’. Door de pandemie is ons leven steeds digitaler geworden: boodschappen, winkelen, onderwijs, vergaderen; het kan allemaal online. De voortschrijdende technologie maakt steeds meer mogelijk, maar is dat een vloek of een zegen? Willen we ons leven nóg verder digitaliseren? Ondertussen delen we ons leven en volgen we anderen via Instagram, Facebook, LinkedIn en TikTok. We staan continu in contact met anderen, maar is er nog wel echt verbinding? Nieuws bereikt ons allang niet meer alleen via traditionele media als krant en journaal, maar ook 24/7 via online media. Hierdoor staat de informatiestroom altijd op ON. Is het dan nog wel mogelijk om OFF te gaan?

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws