Winnaars van de Loden Leeuw 2022 bekend

Nieuws

22 december 2022
Business

Winnaars van de Loden Leeuw 2022 bekend

In Radar is maandag de beruchte Loden Leeuw uitgereikt aan wedkantoor TOTO en oud-voetballers Wim Kieft, Sjaak Swart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde.

De prijs voor de meest irritante reclame met een BN’er in de hoofdrol werd door de vier oud-voetballers gewonnen met 69 procent van de stemmen. Wedkantoor TOTO sleepte de prijs voor de meest irritante reclame in de wacht met 57,3 procent van de stemmen.

Vier oud-voetballers

Het kwartet Kieft, Swart, Sneijder en Van der Meijde won de prijs voor hun reclame voor online casino BetCity. Sinds 30 juni 2022 mogen er geen oud-voetballers of andere bekende Nederlanders meer worden ingezet voor gokreclames. Het verbod moet gokverslaving onder jongeren en kwetsbare mensen tegengaan. Inmiddels zijn de oud-voetballers in de nieuwe BetCity reclame vervangen door ‘superfans’.

Nieuwe koning TOTO

Ook TOTO heeft te maken met het verbod op rolmodellen in gokreclames. De afgelopen jaren waren talloze oud-voetballers te zien in de reclames van het wedkantoor van de Nederlandse Loterij. Dit jaar introduceerde TOTO een zingende gorilla als de nieuwe ‘koning TOTO’. De hysterische aap werd meteen beloond met de prijs voor de meest irritante reclame van 2022.

De Loden Leeuw wordt elk jaar uitgereikt door Radar. De prijs voor de meest irritante reclame is door het programma in 2002 in het leven geroepen en is de tegenhanger van de Gouden Loeki, de publieksprijs voor de beste reclame.

Lees hier wie er oorspronkelijk genomineerd waren.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws