Actieweek Beroepshavo MBO College Hilversum op Media Park

Nieuws

12 april 2023
Business

Actieweek Beroepshavo MBO College Hilversum op Media Park

Actieweek PLAY – In de week van 17 tot en met 21 april organiseert de Beroepshavo van het MBO College Hilversum samen met stichting Digital Child Rights een Actieweek voor 200 studenten in de leeftijd tussen 16 en 21 jaar. Het thema van deze week is “Gezond leven in de digitale wereld”; denk aan mentale gezondheid, genoeg rust (schermtijd), slapen en beweging.

Digitaal gezond

Tijdens de Actieweek op het Media Park worden de jongeren bewuster van hun rechten in hun digitale leven. Hierbij geven zij meningen over hoe het is gesteld met hun eigen gezondheid in hun digitale leven (onderzoek). Ook geven ze feedback over hoe het digitale leven op school en in vrije tijd gezonder kan worden.

Challenge

Tijdens de Actieweek zullen op basis van een Child Rights PLAY Challenge diverse tools ingezet worden, om jongeren te informeren en te activeren. Ze spelen bijvoorbeeld een kaartspel (DENK), volgen een workshop (LEER), vertellen over hun digitale leven (VERTEL), checken bij zichzelf en anderen hoe het is gesteld met hun digitale gezondheid (CHECK), geven hun mening (STEM), gaan buiten op onderzoek (ONTDEK) en werken aan een challenge (MAAK). De Actieweek wordt geopend in Beeld & Geluid.

Jongerenpanel

In elke fase van het programma geven jongeren hun mening over hun digitale leven. Samen vormen ze in de Actieweek een Digitale Kinderrechten Panel. De stem van jongeren wordt doorgegeven aan de Beroepshavo en aan andere publieke organisaties binnen de gemeente Hilversum.

Festival

De Actieweek valt in een belangrijke week. Op vrijdag 21 is het de Werelddag Creativiteit en Innovatie van de VN. Met die reden wordt het programma afgesloten met een Child Rights PLAY Festival. De jongeren tonen hun creatieve en innovatieve ideeën aan elkaar middels een poster presentatie. De docenten en de studenten zelf geven feedback op alle prototypes.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws