Walk & Dance to Fight Cancer haalt een indrukwekkende €61.079,00 op!

Nieuws

23 oktober 2023
Events

Walk & Dance to Fight Cancer haalt een indrukwekkende €61.079,00 op!

Op zaterdag 14 oktober vond de allereerste editie van Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum plaats, waar deelnemers langs een prachtige route van ongeveer 25 of 7,5 kilometer wandelden en zich lieten sponsoren. Dit evenement was niet alleen bedoeld om het leven en de prestaties van de deelnemers te vieren, maar ook om aandacht te vestigen op het belang van kankeronderzoek en preventie.

De Hilversumse burgemeester Gerhard van den Top opende het evenement om 10.45 uur bij de Morgensterkerk. Marieke Peper fungeerde als lady-speaker die de start en finish aan elkaar praatte. Inmiddels is dan ook aangekondigd dat het evenement een totale opbrengst van maar liefst €61.079,00 heeft opgehaald! De donaties van Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum zullen deels worden besteed aan onderzoek naar DNA-analyse bij jongeren, onder leiding van Prof. Edwin Cuppen, en deels aan het PowerSoos-programma van Viore.

Er namen 125 wandelaars deel aan de 25 kilometer lange route, terwijl 60 wandelaars kozen voor de 7,5 kilometer. De organisatoren uitten hun trots over het feit dat Hilversum dit hoge bedrag van meer dan €60.000 heeft opgehaald, en ze bedanken de sponsoren, donateurs en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Het evenement vond plaats met de steun van diverse lokale bedrijven, waaronder de Radiofabriek, Unbranded, en mede dankzij het geweldige aanbod van David’s Restaurant, die de lunch verzorgde voor alle deelnemers!

Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum heeft aangekondigd dat ze samenwerken met Viore. Viore is het regionale centrum voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Deze samenwerking versterkt de lokale steun aan jonge volwassenen die met kanker leven. Dit doen zij door een deel van de opbrengsten van het evenement te schenken aan het PowerSoos-programma van Viore.

Het evenement is niet alleen bedoeld om prestaties te vieren, maar ook om aandacht te vestigen op het belang van kankeronderzoek en preventie. Deelnemers werden aangemoedigd om donaties op te halen bij familie, vrienden en collega’s en bewustzijn te creëren over de impact van kanker op mensenlevens.

Het PowerSoos-programma (dat deel uitmaakt van Viore), biedt een prettige omgeving voor jongvolwassenen die leven met kanker, waar ze elkaar kunnen ontmoeten, en alles met betrekking tot de ziekte kanker kunnen bespreken.

Ankie Jones, projectleider van Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum, benadrukte het belang van lokale steun en de samenwerking met Viore om jongvolwassenen te helpen bij de uitdagingen zie de tegenkomen bij deze ziekte.

De inschrijvingen voor dit jaar zijn gesloten, maar doneren is nog steeds mogelijk via deze link.

Volgend jaar tijdens het evenement “600 jaar Hilversum” een nieuwe Walk & Dance of Love Life Run georganiseerd door Fight Cancer!

De contactpersoon Herma Holtland, zorgt voor sponsoring en is ambassadrice van Walk & Dance Hilversum en landelijke partnerships voor Fight Cancer NL. Er staan volgend jaar maar liefst 30 evenementen in Nederland op de agenda van Fight Cancer.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws