Viaplay Group maakt eerste Nederlandse film

Nieuws

21 februari 2023
Business

Viaplay Group maakt eerste Nederlandse film

Eind 2023 gaat de eerste Nederlandse film van Viaplay in première; een scherpe komedie die zich afspeelt rond een kerstdiner waar niets gaat zoals gepland. De titel blijft nog even geheim, maar de opnames zijn momenteel in volle gang in Amsterdam.

In deze komische, warme, emotionele kerstfilm wordt gespeeld met de thema’s van onze hedendaagse maatschappij.

De cast

De hoofdrollen zijn voor Jacqueline Blom (Black Widow), René van Zinnicq Bergman (Smeris), Georgina Verbaan (Klem), Barbara Sloesen (Something About Love), Kiefer Zwart (Goede Tijden, Slechte Tijden) en Stefanie van Leersum (Woensel West). Deze indrukwekkende cast wordt ondersteund door een ensemble van gevestigd en nieuw talent. De film wordt geregisseerd door Michael Middelkoop, bekend van de veelgeprezen korte film ‘Snor‘ en is zijn debuut. De schrijvers zijn Lotte Tabbers en Isis Mihrimah Cabolet, en de productie wordt gedaan door Gijs Kerbosch bij HALAL, met Kennard Bos als uitvoerend producent voor Viaplay Group. De film wordt internationaal verkocht door Viaplay Content Distribution.

Regisseur Michael Middelkoop: “Het is een komische mozaïekfilm over leden van een familie die in de aanloop naar hun jaarlijkse kerstdiner allemaal volledig de plank misslaan in een wereld waar ze goed proberen te doen. De film gaat over meningen, ongemak, zwarte schapen, ons zelfverklaarde goede gedrag en de grens waarop we die verliezen. Rond kerst zien we graag de beste versie van onszelf aan tafel schuiven met familie en vrienden, maar in deze film zetten we dat compleet op z’n kop. Het is een film waar heel Nederland zich in kan herkennen.”

Filippa Wallestam, Chief Content Officer van Viaplay Group: “Onze eerste Viaplay-film in Nederland is een herkenbaar verhaal over de geneugten van familiefeesten en de teleurstelling als niets gaat zoals gepland. Er zijn al 1,2 miljoen Nederlandse abonnees en dit jaar zal cruciaal zijn om Viaplay’s positie als de thuisbasis van premium storytelling in Nederland te vestigen. Deze scherpe komedie met zijn cast van topkwaliteit zal een gedenkwaardige toevoeging zijn aan onze Nederlandse scripted lei.”

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws